Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1738
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2255
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 54
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 137
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1372
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1738
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2255
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 54
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 137
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1372
Składniki
Farsz Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Niestety nie mam maszynki do mielenia dlatego posłużyłam się zwykłą ubijaczką do ziemniaków. Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy do ziemniaków razem z twarogiem. Wszystko razem mieszamy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ciasto Do mąki dodajemy jajka, masło i ciepłą wodę. Zagniatamy ciasto, gdy za bardzo się lepi dosypujemy troszeczke mąki. Gotowe ciasto odstawiamy na 15 min. Po tym czasie odrywamy kawałek i wałkujemy, szklanką wykrajamy kółka.
Małą łyżeczką nakładamy farsz na gotowe ciasto i formujemy pierogi. Ja dodatkowo użyłam widelca do sklejania, aby ładnie wyglądały. Gotowe pierogi wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Wyjmujemy około 2-3 min po wypłynięciu. Jeżeli wyjdzie wam za dużo to oczywiście można je zamrozić. Ja mrożę surowe pierogi, poprostu kłade je pojedyńczo na desce i wkładam do zamrażarki, jak się zamrożą przesypuje do woreczków. Zamrożone pierogi gotujemy chwile dłużej po wypłynięciu. Gotowe pierogi posypujemy usmażoną cebulką lub skwarkami :) Życzę smacznego :)