Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny przepis na pierogi ruskie.Cienkie elastyczne ciasto pierogowe wypełnione farszem z ugotowanych ziemniaków z dodatkiem sera białego i podsmażonej cebuli :)
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 976
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7119
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 192
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 976
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7119
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 192
Składniki
Ziemniaki obieramy i gotujem- wody nie solimy.Mąkę przesiewamy przez sitko ,dodajemy sól,masło lub margarynę,wodę i zagniatamy elastyczne ciasto.Po wyrobieniu przekładamy do miski i odstawiamy na 15 min.W tym czasie robimy farsz. Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na oleju.Ugotowane ziemniaki przepuszczamy przez praskę ,dodajemy ser,sól,pieprz i podsmażoną cebulkę.Wyrabiamy-najlepiej ręką :). Ciasto cienko wałkujemy wykrawamy krążki lub kwadraty.Na każdą część nakładamy farsz i zlepiamy. Następnie gotujemy w osolonej wodzie,Po wypłynięciu na wierzch gotujemy na małym ogniu ok.2 min.Wyjmujemy. Pierogi można podawać z masłem,podsmażoną cebulką,kiełbaską lub z jogurtem naturalnym czy śmietaną. Ja podałam pierogi z podsmażoną kiełbaską pokrojoną w drobną kosteczkę. SMACZNEGO!!!!