Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z serem, ziemniakami i cebulką.
Wątróbka kurza jest najdelikatniejsza i najbardziej soczysta. Jej przygotowan...
Odsłon: 25
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 295
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2610
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1652
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14418
Wątróbka kurza jest najdelikatniejsza i najbardziej soczysta. Jej przygotowan...
Odsłon: 25
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 295
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2610
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1652
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14418
Składniki
Na początek robimy farsz. Obieramy ziemniaki i gotujemy je. Do ugotowanych i ostudzonych ziemniaków dodajemy ser twaróg i podsmażoną cebulkę doprawiamy pieprzem i solą. Wszystko dokładnie mieszamy.
Teraz robimy ciasto. Na stolnicę wysypujemy mąkę i pół łyżeczki soli oraz wbijamy jajka. Zaczynamy zagniatać dodając letnią wodę.
Odkrajamy niewielki kawałek ciasta i wałkujemy na dość cienki placek.
Lepimy pierożki używając wcześniej przygotowanego farszu. Gotujemy około 5 minut po wypłynięciu pierożków na wierzch. Możemy podawać z usmażoną cebulką, śmietaną lub kapuśniakiem. Smacznego!!