Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z serem, ziemniakami i cebulką.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 184
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 914
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 184
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 914
Składniki
Na początek robimy farsz. Obieramy ziemniaki i gotujemy je. Do ugotowanych i ostudzonych ziemniaków dodajemy ser twaróg i podsmażoną cebulkę doprawiamy pieprzem i solą. Wszystko dokładnie mieszamy.
Teraz robimy ciasto. Na stolnicę wysypujemy mąkę i pół łyżeczki soli oraz wbijamy jajka. Zaczynamy zagniatać dodając letnią wodę.
Odkrajamy niewielki kawałek ciasta i wałkujemy na dość cienki placek.
Lepimy pierożki używając wcześniej przygotowanego farszu. Gotujemy około 5 minut po wypłynięciu pierożków na wierzch. Możemy podawać z usmażoną cebulką, śmietaną lub kapuśniakiem. Smacznego!!