Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z serem, ziemniakami i cebulką.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10370
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12810
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10370
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12810
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Składniki
Na początek robimy farsz. Obieramy ziemniaki i gotujemy je. Do ugotowanych i ostudzonych ziemniaków dodajemy ser twaróg i podsmażoną cebulkę doprawiamy pieprzem i solą. Wszystko dokładnie mieszamy.
Teraz robimy ciasto. Na stolnicę wysypujemy mąkę i pół łyżeczki soli oraz wbijamy jajka. Zaczynamy zagniatać dodając letnią wodę.
Odkrajamy niewielki kawałek ciasta i wałkujemy na dość cienki placek.
Lepimy pierożki używając wcześniej przygotowanego farszu. Gotujemy około 5 minut po wypłynięciu pierożków na wierzch. Możemy podawać z usmażoną cebulką, śmietaną lub kapuśniakiem. Smacznego!!