Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z serem, ziemniakami i cebulką.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 138
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22331
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 158
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 138
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22331
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 158
Składniki
Na początek robimy farsz. Obieramy ziemniaki i gotujemy je. Do ugotowanych i ostudzonych ziemniaków dodajemy ser twaróg i podsmażoną cebulkę doprawiamy pieprzem i solą. Wszystko dokładnie mieszamy.
Teraz robimy ciasto. Na stolnicę wysypujemy mąkę i pół łyżeczki soli oraz wbijamy jajka. Zaczynamy zagniatać dodając letnią wodę.
Odkrajamy niewielki kawałek ciasta i wałkujemy na dość cienki placek.
Lepimy pierożki używając wcześniej przygotowanego farszu. Gotujemy około 5 minut po wypłynięciu pierożków na wierzch. Możemy podawać z usmażoną cebulką, śmietaną lub kapuśniakiem. Smacznego!!