Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z serem, ziemniakami i cebulką.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18948
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19399
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 18948
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19399
Składniki
Na początek robimy farsz. Obieramy ziemniaki i gotujemy je. Do ugotowanych i ostudzonych ziemniaków dodajemy ser twaróg i podsmażoną cebulkę doprawiamy pieprzem i solą. Wszystko dokładnie mieszamy.
Teraz robimy ciasto. Na stolnicę wysypujemy mąkę i pół łyżeczki soli oraz wbijamy jajka. Zaczynamy zagniatać dodając letnią wodę.
Odkrajamy niewielki kawałek ciasta i wałkujemy na dość cienki placek.
Lepimy pierożki używając wcześniej przygotowanego farszu. Gotujemy około 5 minut po wypłynięciu pierożków na wierzch. Możemy podawać z usmażoną cebulką, śmietaną lub kapuśniakiem. Smacznego!!