Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 790
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425143
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10727
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 790
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425143
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10727
Składniki
Farsz: Ziemniaki i ser biały mielimy w maszynce, dodajemy smażoną cebulkę, doprawiamy wg uznania i mieszamy aby dokładnie połączyć składniki.
Ciasto: Wsypujemy mąkę i sól do miski. Rozpuszczamy masło w ciepłej wodzie i wlewamy do mąki. Natychmiast ugniatamy ok. 10 minut, aż ciasto będzie jednolite i gładkie. Przykrywamy ugniecione ciasto ściereczką i zostawiamy na pół godziny aby odpoczęło. Po upływie czasu wałkujemy porcje ciasta, wykrajamy kółka, nakładamy farsz i kleimy pierogi. Gotujemy pierogi w gorącej i osolonej wodzie dodajemy do wody trochę oliwy. Po ugotowaniu pierożków okraszamy je cebulką.