Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na ruskie inaczej
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14572
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19638
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14572
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19638
Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i dokładnie ubijamy łyżka do puree. Studzimy Ser ścieramy na tarełku o małych oczkach Cebulę ( drobno posiekaną ) podsmażamy do zrumienienia na oleju Łączymy ziemniaki, ser i cebulę. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą. Dokładnie mieszamy Jajka rozbijamy i roztrzepujemy Z farszu formujemy placuszki, moczymy w jajku i obtaczamy w tartej bułce Możemy upiec w piekarniku ( ja piekłąm w 180 st aż do lekkiego zrumienienia ) lub usmażyć na oleju ( wersja bardziej kaloryczna ). Do placków niektórym smakuje zimny kefir, innym czysty barszcz. Można też zajadać solo lub z ulubioną surówką