Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na ruskie inaczej
Ciasto śmietankowy puch to kolejna szybka propozycja na udany deser. Wilgotny...
Odsłon: 8663
Tania i łatwa w przygotowaniu potrawa. Nadaje się jako dodatek do każdego dan...
Odsłon: 117
Smaczne danie :)
Odsłon: 401
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 833
Ciasto śmietankowy puch to kolejna szybka propozycja na udany deser. Wilgotny...
Odsłon: 8663
Tania i łatwa w przygotowaniu potrawa. Nadaje się jako dodatek do każdego dan...
Odsłon: 117
Smaczne danie :)
Odsłon: 401
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 833
Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i dokładnie ubijamy łyżka do puree. Studzimy Ser ścieramy na tarełku o małych oczkach Cebulę ( drobno posiekaną ) podsmażamy do zrumienienia na oleju Łączymy ziemniaki, ser i cebulę. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą. Dokładnie mieszamy Jajka rozbijamy i roztrzepujemy Z farszu formujemy placuszki, moczymy w jajku i obtaczamy w tartej bułce Możemy upiec w piekarniku ( ja piekłąm w 180 st aż do lekkiego zrumienienia ) lub usmażyć na oleju ( wersja bardziej kaloryczna ). Do placków niektórym smakuje zimny kefir, innym czysty barszcz. Można też zajadać solo lub z ulubioną surówką