Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam szybki i bardzo smaczny przepis, pierożki z masą ziemniaczaną, do przygotowania pierożków użyłem ciasta francuskiego. Chrupiące na zewnątrz i niebywale smaczne w środku. Smacznego !!! https://youtu.be/myuaR3Zrtxg
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10370
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12810
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10370
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12810
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Składniki
Ziemniaki mogą być z wczoraj, wrzucamy je do dużej miski, cebulę kroimy w drobną kostkę, kiełbasę również, czosnek drobno siekamy, następnie rozgrzewamy patelnię, wrzucamy masło i od razu dorzucamy cebulę, odrobinę solimy i pieprzymy, chodzi o to aby się dusiła a nie smażyła, następnie wrzucamy kiełbasę, czosnek i majeranek, dusimy 2 minuty, zawartość patelni dorzucamy do ziemniaków, dokładnie mieszamy, solimy i pieprzymy, następnie dorzucamy ser żółty i twaróg, całość dokładnie mieszamy. Masę na pierogi mamy gotową :-)
Następnie rozkładamy ciasto na blacie, każdy wałek ciasta dzielmy na 15 równych kwadratów, na każdy kwadrat nakładamy masę ziemniaczaną i zlepiamy ciasto tworząc pierożki, pierożki układamy na blachę wyłożoną pergaminem, pierożki smarujemy rozbełtanym jajkiem. Rozgrzewamy piekarnik na 200 stopni, góra dół i pieczemy ok 10 minut, tak aby ciasto się ładnie zarumieniło. Gotowe :-)