Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi ruskie w wersji dla osób preferujących zdrową kuchnię. Zapewniam, że pierogi z mąki żytniej są równie smaczne jak z pszennej. Zachęcam do wypróbowania:)
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 61
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 635
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 66
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 61
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 635
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 66
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki dokładnie gnieciemy i zostawiamy do ostygnięcia.
Cebulę kroimy w kosteczkę i wrzucamy na rozgrzany olej, szklimy około 5 minut. Ser rozgniatamy widelcem. Do ostudzonych ziemniaków dodajemy ser, cebulę i doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy na masę.
Z przesianej mąki, jaja, oleju i wody wyrabiamy dokładnie ciasto. Gotowe ciasto rozwałkowujemy, wycinamy większe koła, dajemy łyżeczkę farszu i zlepiamy pierogi. Gotujemy do wypłynięcia w lekko osolonej wodzie. Polewamy jogurtem naturalnym i obsypujemy posiekanym koperkiem. SMACZNEGO:) Z podanej porcji wychodzi około 55 pierogów.