Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi ruskie w wersji dla osób preferujących zdrową kuchnię. Zapewniam, że pierogi z mąki żytniej są równie smaczne jak z pszennej. Zachęcam do wypróbowania:)
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 337
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104596
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 354
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9108
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 337
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104596
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 354
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9108
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki dokładnie gnieciemy i zostawiamy do ostygnięcia.
Cebulę kroimy w kosteczkę i wrzucamy na rozgrzany olej, szklimy około 5 minut. Ser rozgniatamy widelcem. Do ostudzonych ziemniaków dodajemy ser, cebulę i doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy na masę.
Z przesianej mąki, jaja, oleju i wody wyrabiamy dokładnie ciasto. Gotowe ciasto rozwałkowujemy, wycinamy większe koła, dajemy łyżeczkę farszu i zlepiamy pierogi. Gotujemy do wypłynięcia w lekko osolonej wodzie. Polewamy jogurtem naturalnym i obsypujemy posiekanym koperkiem. SMACZNEGO:) Z podanej porcji wychodzi około 55 pierogów.