Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ponoć ta polska, tak dobrze czytacie, jest w 50-ciu najlepszych potraw na świecie. Ruskie pierogi to całkiem inna bajka, gdyż są bez sera. A nasze, takie pyszniutkie, tym razem podrasowane twarogiem wędzonym. O ja!!!!!!!!! Po obiedzie, koła do góry, ślinotok po spaniu. Petarda!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93459
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2620
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3476
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1575
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2239
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93459
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2620
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3476
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1575
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2239
Składniki
Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku. Studzimy. Ser i ziemniaki mielimy, mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Dodajemy zeszkloną na maśle klarowanym, cebulę, na koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i majeranek. Masę wyrabiamy. W gorącej wodzie rozpuszczamy masło, dodajemy do mąki, przy pomocy noża mieszamy. Jak lekko się ostudzi, wyrabiamy ciasto. Następnie cienko rozwałkowujemy, przy pomocy szklanki wykrawamy okręgi, ma środek każdego umieszczamy farsz i zlepiamy krawędzie. Gotujemy w osolonym wrzątku, 3-4 min. od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. Z podanych proporcji wychodzi około 40 pierogów. Podajemy z ulubioną omastą lub śmietaną.