Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne pierogi ruskie już Ci się znudziły? Jeden składnik może całkowicie zmienić smak potrawy.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 80
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 80
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Przygotowujemy ciasto. Przesiewamy mąkę do miski, dodajemy sól, rozpuszczoną margarynę i stopniowo wodę cały czas ugniatając ciasto. Ugniatamy ciasto aż uzyska jednolitą konsystencję i przestanie się lepić do ręki.
Przygotowujemy farsz. Cebule kroimy w drobną kostkę i podsmażamy. szynkę wędzoną kroimy w drobną kostkę. Mieszamy ugotowane ziemniaki, twaróg i podsmażoną cebule. Na koniec dodajemy posiekaną bazylię i zioła prowansalskie oraz doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania. Całość jeszcze raz mieszamy.
Przygotowane wcześniej ciasto rozwałkowujemy na cienki placek (tak żeby się nie rozrywało) i wycinamy kółka szklanką lub foremką do pierogów. Następnie łyżeczką wykładam farsz na środek wyciętego w kółko ciasta. Zlepiamy brzegi i tak do wykończenia ciasta.
Po przygotowaniu pierogów wrzucamy do garnka z gotującą się i osolą wodą. Gotujemy jeszcze przez 7 minut od wypłynięcia pierogów na wierzch.
Można już przejść do konsumpcji lub obsmażyć jeszcze pierogi na patelni. Podawać ze skwarkami. Życzę miłego gotowania i Smacznego :)