Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne pierogi ruskie już Ci się znudziły? Jeden składnik może całkowicie zmienić smak potrawy.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10581
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6108
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5344
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12975
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4728
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10581
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6108
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5344
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12975
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4728
Składniki
Przygotowujemy ciasto. Przesiewamy mąkę do miski, dodajemy sól, rozpuszczoną margarynę i stopniowo wodę cały czas ugniatając ciasto. Ugniatamy ciasto aż uzyska jednolitą konsystencję i przestanie się lepić do ręki.
Przygotowujemy farsz. Cebule kroimy w drobną kostkę i podsmażamy. szynkę wędzoną kroimy w drobną kostkę. Mieszamy ugotowane ziemniaki, twaróg i podsmażoną cebule. Na koniec dodajemy posiekaną bazylię i zioła prowansalskie oraz doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania. Całość jeszcze raz mieszamy.
Przygotowane wcześniej ciasto rozwałkowujemy na cienki placek (tak żeby się nie rozrywało) i wycinamy kółka szklanką lub foremką do pierogów. Następnie łyżeczką wykładam farsz na środek wyciętego w kółko ciasta. Zlepiamy brzegi i tak do wykończenia ciasta.
Po przygotowaniu pierogów wrzucamy do garnka z gotującą się i osolą wodą. Gotujemy jeszcze przez 7 minut od wypłynięcia pierogów na wierzch.
Można już przejść do konsumpcji lub obsmażyć jeszcze pierogi na patelni. Podawać ze skwarkami. Życzę miłego gotowania i Smacznego :)