Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne pierogi ruskie już Ci się znudziły? Jeden składnik może całkowicie zmienić smak potrawy.
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 329
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3334
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 329
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3334
Składniki
Przygotowujemy ciasto. Przesiewamy mąkę do miski, dodajemy sól, rozpuszczoną margarynę i stopniowo wodę cały czas ugniatając ciasto. Ugniatamy ciasto aż uzyska jednolitą konsystencję i przestanie się lepić do ręki.
Przygotowujemy farsz. Cebule kroimy w drobną kostkę i podsmażamy. szynkę wędzoną kroimy w drobną kostkę. Mieszamy ugotowane ziemniaki, twaróg i podsmażoną cebule. Na koniec dodajemy posiekaną bazylię i zioła prowansalskie oraz doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania. Całość jeszcze raz mieszamy.
Przygotowane wcześniej ciasto rozwałkowujemy na cienki placek (tak żeby się nie rozrywało) i wycinamy kółka szklanką lub foremką do pierogów. Następnie łyżeczką wykładam farsz na środek wyciętego w kółko ciasta. Zlepiamy brzegi i tak do wykończenia ciasta.
Po przygotowaniu pierogów wrzucamy do garnka z gotującą się i osolą wodą. Gotujemy jeszcze przez 7 minut od wypłynięcia pierogów na wierzch.
Można już przejść do konsumpcji lub obsmażyć jeszcze pierogi na patelni. Podawać ze skwarkami. Życzę miłego gotowania i Smacznego :)