Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na pierogi ruskie z wędzonym boczkiem. Moje chłopaki bardzo lubią.. Ja zresztą też, szczególnie wtedy, kiedy mąż sam uwędzi boczek.
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 204
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34065
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 483
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 2350
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 204
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34065
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 483
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 2350
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i wystudzić. Następnie rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków, lub przecisnąć przez praskę. Do tak przygotowanych ziemniaków, dodać ser. Rozgnieść widelcem i wymieszać. Boczek pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na patelni. Kiedy się wytopi, dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Smażyć jeszcze chwilę. Przestudzić i dodać do ziemniaków z serem. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
Do miski wsypać mąkę, dodać sól, wlać wodę i olej. Zagnieść gładkie ciasto. Następnie odstawić pod przykryciem na 15-20 minut, żeby odpoczęło.
Po tym czasie, ciasto przełożyć na stolnicę podsypaną mąką. Podzielić na dwie części. Każdą część, cienko rozwałkować. Wycinać foremką, lub szklanką krążki. Nakładać farsz i zlepiać.
Gotowe pierogi, odkładać na ściereczkę, nakryć druga ściereczką, żeby nie obeschły. W dużym garnku zagotować wodę z solą. Pierogi wrzucać na wrzątek, po kilkanaście sztuk. Gotować 1-2 minuty od wypłynięcia. Ja wlewam do wody trochę oleju
Ugotowane pierogi wyciągać na talerz, łyżką cedzakową. Podawać z cebulką podsmażoną na maśle i śmietaną.