Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi w zapiekance z pomidorami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14029
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15880
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6419
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14029
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15880
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6419
Składniki
Mąkę przesiej z solą. Wbij 1 jajko, wymieszaj. Stopniowo dodawaj 3–5 łyżek wrzątku i 1 łyżkę stopionego masła, wyrób ciasto. Odstaw na 15 min.
Do mięsa dodaj 1 startą na tarce cebulę. Wbij pozostałe jajko i dosyp tartą bułkę. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wymieszaj. Ciasto rozwałkuj i pokrój radełkiem na małe kwadraty.
Na połowę wyłóż po porcji farszu, przykryj pozostałymi kwadratami, zlep brzegi. Ugotuj je w osolonej wodzie. Osącz
Posiekaj czosnek i pozostałą cebulę, zeszklij na reszcie masła. Dodaj pomidory, dopraw solą, pieprzem i oregano.
Pierogi włóż do formy i poprzekładaj kawałkami papryki, polej sosem i posyp serem. Zapiekaj 15 min w temp. 200°C. Udekoruj ziołami.Źródło: Naj