Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi w zapiekance z pomidorami"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 165
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 35
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 48
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 165
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 35
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 48
Składniki
Mąkę przesiej z solą. Wbij 1 jajko, wymieszaj. Stopniowo dodawaj 3–5 łyżek wrzątku i 1 łyżkę stopionego masła, wyrób ciasto. Odstaw na 15 min.
Do mięsa dodaj 1 startą na tarce cebulę. Wbij pozostałe jajko i dosyp tartą bułkę. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wymieszaj. Ciasto rozwałkuj i pokrój radełkiem na małe kwadraty.
Na połowę wyłóż po porcji farszu, przykryj pozostałymi kwadratami, zlep brzegi. Ugotuj je w osolonej wodzie. Osącz
Posiekaj czosnek i pozostałą cebulę, zeszklij na reszcie masła. Dodaj pomidory, dopraw solą, pieprzem i oregano.
Pierogi włóż do formy i poprzekładaj kawałkami papryki, polej sosem i posyp serem. Zapiekaj 15 min w temp. 200°C. Udekoruj ziołami.Źródło: Naj