Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo polecam
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34666
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 906
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 338
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3922
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34666
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 906
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 338
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3922
Składniki
Mąkę wsypać do miski, dodać sól, stopniowo wlewać wodę, zagniatając jednolite, elastyczne ciasto. Przykryć ściereczką, odstawić na 15-20 minut.
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, zeszklić razem na łyżce oleju. Z kiełbasy usunąć flak, mięso wymieszać z usmażoną cebulą i przyprawami.
Ciasto wyłożyć na wysypany mąką blat, rozwałkować. Szklanką wycinać kółka, na środku każdego z nich nakładać łyżką farsz, składać na pół i sklejać brzegi.
W dużym garnku zagotować wodę, posolić. Pierogi wrzucać na wrzątek, gotować partiami około 2-3 minuty od wypłynięcia na powierzchnię.
Zrobić sos: masło roztopić w rondlu, wsypać mąkę, dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej zasmażki. Zdjąć z ognia i stopniowo wlewać mleko, ciągle mieszając, by nie powstały grudki. Rondel przenieść z powrotem na ogień i mieszając, podgrzewać do zgęstnienia. Na koniec dodać chrzan i doprawić solą.
Ugotowane pierogi podawać z sosem chrzanowym.