Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon bobowy rozpoczęty, trzeba korzystać. Obłędnie pyszne pierogi z zielonym nadzieniem.
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 192
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2301
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 150
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 196
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 192
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2301
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 150
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 196
Składniki
Bób ugotować w osolonej wodzie, wystudzić. Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek przepuścić przez praskę, zeszklić na oliwie.
Ugotowany bób obrać z łupin, rozgnieść widelcem, dodać podsmażoną cebulę, dobrze doprawić solą i pieprzem. Natkę pietruszki posiekać, wrzucić do nadzienia, wszystko razem wymieszać. Gdy masa jest zbyt sucha dodać trochę oliwy.
Mąkę wsypać do miski, dodać sól i stopniowo wlewać gorącą wodę zagniatając jednolite, elastyczne ciasto. Przykryć ściereczką, odstawić na 15-20 minut.
Ciasto rozwałkować. Szklanką wycinać kółka, na środek każdego z nich nakładać łyżką farsz, składać na pół i sklejać brzegi. Układać na wysypanym mąka blacie.
W dużym garnku zagotować wodę, posolić. Pierogi wrzucać na wrzątek, gotować partiami około 2 minuty od wypłynięcia na powierzchnię.
Pierogi podawać polane oliwą czosnkową, posypane świeżo zmielonym pieprzem. Dobrze również smakują okraszone skwarkami z wędzonego boczku.