Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domownicy uwielbiają pierogi z owocami, więc przygotowałam pierogi z brzoskwiniami i komosą rózgową.
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 27
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 117
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 51
Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 954
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 27
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 117
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 51
Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 954
Składniki
Mąkę przesiać, wymieszać ze szczyptą proszku do pieczenia i soli. Dodać jajko, olej, maślankę. Zagnieść elastyczne ciasto. Zawinąć w folię i pozostawić na pół godziny.
Obrane brzoskwinie pokroić na drobne kawałeczki, wymieszać z umytą i osuszoną komosą rózgową.
Ciasto rozwałkować, wykroić krążki, włożyć porcję owoców.
Złożyć i bardzo dokładnie zlepić. Stopniowo wrzucać do wrzącej, osolonej wody i gotować 3-4 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawać ze śmietaną oprószone cukrem trzcinowym.