Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domownicy uwielbiają pierogi z owocami, więc przygotowałam pierogi z brzoskwiniami i komosą rózgową.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67524
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1861
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67524
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1861
Składniki
Mąkę przesiać, wymieszać ze szczyptą proszku do pieczenia i soli. Dodać jajko, olej, maślankę. Zagnieść elastyczne ciasto. Zawinąć w folię i pozostawić na pół godziny.
Obrane brzoskwinie pokroić na drobne kawałeczki, wymieszać z umytą i osuszoną komosą rózgową.
Ciasto rozwałkować, wykroić krążki, włożyć porcję owoców.
Złożyć i bardzo dokładnie zlepić. Stopniowo wrzucać do wrzącej, osolonej wody i gotować 3-4 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawać ze śmietaną oprószone cukrem trzcinowym.