Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z burakami i grzybami"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
Buraki myję i zawijam w folię aluminiową. Piekę 60 min w 180 st. Studzę, obieram i ścieram na tarce o małych oczkach. Grzyby moczę w małej ilości wody. Gotuję i siekam. Łączę z burakami i łyżką stopionego masła. Doprawiam solą i pieprzem.
Z mąki, żółtka, masła, 160 ml ciepłej wody i szczypty soli zagniatam jednolite, elastyczne ciasto. Cieniutko rozwałkowuję i wykrawam koła. Na środek każdego nakładam łyżeczkę farszu i zlepiam.
Gotuję w osolonym wrzątku 2 min od wypłynięcia. Na patelni rozgrzewam oliwę, szklę na niej posiekane cebule. Okraszam tym pierogi.
ok. 90 min
<strong>Sandra Siebert z Lubonia</strong>Źródło: Tina