Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z czereśniami są u nas stałym punktem sezonu. Czereśnie są pyszne jedzone na surowo, ale w pierogach też smakują wybornie. Podane z tartą bułką zarumienioną na maśle smakują i dzieciom i dorosłym.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1472
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1652
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 60
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1472
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1652
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 60
Składniki
Oba rodzaje mąki łączymy. Dodajemy szczyptę soli, miękkie masło, jajko i wodę. Wszystko wyrabiamy na jednolite gładkie ciasto. Zostawiamy na kilka minut pod przykryciem
Z czereśni wyjmujemy pestki. Ja przekrawam każdy owoc na pół i wydłubuję z niego pestkę
Ciasto rozwałkowujemy i kroimy na pasy ok 6 cm. Każdy pas kroimy na kwadraty
Na środku każdego kwadratu umieszczamy dwie połówki czereśni i zlepiamy
Gotujemy przez ok 3 minuty w lekko osolonej wodzie
Podajemy polane bułką tartą zrumienioną na maśle i posypane cukrem