Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z czereśniami są u nas stałym punktem sezonu. Czereśnie są pyszne jedzone na surowo, ale w pierogach też smakują wybornie. Podane z tartą bułką zarumienioną na maśle smakują i dzieciom i dorosłym.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1035
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 657
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1035
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 657
Składniki
Oba rodzaje mąki łączymy. Dodajemy szczyptę soli, miękkie masło, jajko i wodę. Wszystko wyrabiamy na jednolite gładkie ciasto. Zostawiamy na kilka minut pod przykryciem
Z czereśni wyjmujemy pestki. Ja przekrawam każdy owoc na pół i wydłubuję z niego pestkę
Ciasto rozwałkowujemy i kroimy na pasy ok 6 cm. Każdy pas kroimy na kwadraty
Na środku każdego kwadratu umieszczamy dwie połówki czereśni i zlepiamy
Gotujemy przez ok 3 minuty w lekko osolonej wodzie
Podajemy polane bułką tartą zrumienioną na maśle i posypane cukrem