Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z czereśniami są u nas stałym punktem sezonu. Czereśnie są pyszne jedzone na surowo, ale w pierogach też smakują wybornie. Podane z tartą bułką zarumienioną na maśle smakują i dzieciom i dorosłym.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 207
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25125
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 207
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25125
Składniki
Oba rodzaje mąki łączymy. Dodajemy szczyptę soli, miękkie masło, jajko i wodę. Wszystko wyrabiamy na jednolite gładkie ciasto. Zostawiamy na kilka minut pod przykryciem
Z czereśni wyjmujemy pestki. Ja przekrawam każdy owoc na pół i wydłubuję z niego pestkę
Ciasto rozwałkowujemy i kroimy na pasy ok 6 cm. Każdy pas kroimy na kwadraty
Na środku każdego kwadratu umieszczamy dwie połówki czereśni i zlepiamy
Gotujemy przez ok 3 minuty w lekko osolonej wodzie
Podajemy polane bułką tartą zrumienioną na maśle i posypane cukrem