Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z czereśniami są u nas stałym punktem sezonu. Czereśnie są pyszne jedzone na surowo, ale w pierogach też smakują wybornie. Podane z tartą bułką zarumienioną na maśle smakują i dzieciom i dorosłym.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 180
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 211
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1300
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 515
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 180
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 211
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1300
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 515
Składniki
Oba rodzaje mąki łączymy. Dodajemy szczyptę soli, miękkie masło, jajko i wodę. Wszystko wyrabiamy na jednolite gładkie ciasto. Zostawiamy na kilka minut pod przykryciem
Z czereśni wyjmujemy pestki. Ja przekrawam każdy owoc na pół i wydłubuję z niego pestkę
Ciasto rozwałkowujemy i kroimy na pasy ok 6 cm. Każdy pas kroimy na kwadraty
Na środku każdego kwadratu umieszczamy dwie połówki czereśni i zlepiamy
Gotujemy przez ok 3 minuty w lekko osolonej wodzie
Podajemy polane bułką tartą zrumienioną na maśle i posypane cukrem