Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis godny polecenia wszystkim fanom pierogów.
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35677
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1198
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5998
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35677
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1198
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5998
Składniki
Dynię obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić. Cebulę i czosnek posiekać. Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę i czosnek, dodać dynię, oprószyć solą i pieprzem, dusić do miękkości. Dynię rozgnieść widelcem, ostudzić. Dodać ser, jajko, zioła, skorygować smak. Z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto. Rozwałkować, wycinać krążki, nadziewać farszem i zlepić fantazyjnie. Wrzucać na gotującą się wodę (osolona i z 3 łyżkami oleju). Podawać z suszonymi pomidorami i rukolą.