Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis godny polecenia wszystkim fanom pierogów.
Pyszna wędlina na świątecznym stole. Wędlinę można przygotować wcześniej, gal...
Odsłon: 109
Kruche, mocno maślane ciasteczka z nadzieniem daktylowo-korzennym. Sprawdzą s...
Odsłon: 28
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 801
Pyszna sałatka śledziowa tzw.Śledzie po królewsku zamiast groszku dodałam ogó...
Odsłon: 208
Szybkie koreczki śledziowe na wigilię lub święta.
Odsłon: 1816
Pyszna wędlina na świątecznym stole. Wędlinę można przygotować wcześniej, gal...
Odsłon: 109
Kruche, mocno maślane ciasteczka z nadzieniem daktylowo-korzennym. Sprawdzą s...
Odsłon: 28
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 801
Pyszna sałatka śledziowa tzw.Śledzie po królewsku zamiast groszku dodałam ogó...
Odsłon: 208
Szybkie koreczki śledziowe na wigilię lub święta.
Odsłon: 1816
Składniki
Dynię obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić. Cebulę i czosnek posiekać. Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę i czosnek, dodać dynię, oprószyć solą i pieprzem, dusić do miękkości. Dynię rozgnieść widelcem, ostudzić. Dodać ser, jajko, zioła, skorygować smak. Z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto. Rozwałkować, wycinać krążki, nadziewać farszem i zlepić fantazyjnie. Wrzucać na gotującą się wodę (osolona i z 3 łyżkami oleju). Podawać z suszonymi pomidorami i rukolą.