Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis godny polecenia wszystkim fanom pierogów.
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 41
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 698
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 53
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 41
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 698
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 53
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Składniki
Dynię obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić. Cebulę i czosnek posiekać. Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę i czosnek, dodać dynię, oprószyć solą i pieprzem, dusić do miękkości. Dynię rozgnieść widelcem, ostudzić. Dodać ser, jajko, zioła, skorygować smak. Z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto. Rozwałkować, wycinać krążki, nadziewać farszem i zlepić fantazyjnie. Wrzucać na gotującą się wodę (osolona i z 3 łyżkami oleju). Podawać z suszonymi pomidorami i rukolą.