Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis godny polecenia wszystkim fanom pierogów.
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 20
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2232
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 247
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1556
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 20
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2232
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 247
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1556
Składniki
Dynię obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić. Cebulę i czosnek posiekać. Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę i czosnek, dodać dynię, oprószyć solą i pieprzem, dusić do miękkości. Dynię rozgnieść widelcem, ostudzić. Dodać ser, jajko, zioła, skorygować smak. Z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto. Rozwałkować, wycinać krążki, nadziewać farszem i zlepić fantazyjnie. Wrzucać na gotującą się wodę (osolona i z 3 łyżkami oleju). Podawać z suszonymi pomidorami i rukolą.