Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z farszem z białek kiełbasy

Pierogi z farszem z białek kiełbasy

Autor:

Przepisów i artykułów: 150 Ocena: 2054

Dodano:

Odsłon: 2157

Te pierogi robiła Pani Magda Gessler w jednym odcinku "Kuchennych Rewolucji".Postanowiłam wypróbować te pierożki i powiem wam ze wyszły bardzo pyszne.Ciasto jest mięciutkie i fajnie się lepi pierogi.Farszem w tych pierogach jest biała kiełbasa,czosnek,cebula.

Składniki

  • 3 szklanki mąki pszennej (szklanka 250ml)
  • 2 szklanki wrzącej wody
  • łyżeczka soli 7 łyżek oleju
  • ok.400g białej kiełbasy
  • cebula 2 ząbki czosnku
  • pieprz masło do podsmażenia
  • cebula
  • masło klarowane
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Zaczynamy od przygotowania farszu.Cebulkę kroimy na drobną kosteczkę i podsmażamy na maśle i dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek.Białą kiełbasę kroimy i miażdżymy widelcem.Najlepiej jest kiełbasę pozbawić skóry :).Następnie dodajemy naszą pokrojoną kiełbasę do cebulki i chwilę smażymy.Doprawiamy do smaku pieprzem lub ewentualnie solą.Podsmażamy ok.10-15 min.Odstawiamy do wystudzenia.
    Czas na ciasto na pierogi.Mąkę wsypujemy do miski dodajemy olej,sól i wrzątek.Ostrożnie mieszamy łyżką i zostawiamy do przestygnięcia.Po wystygnięciu zagniatamy ciasto ,jeśli się klei podsypujemy mąką.Ciasto wałkujemy cienko i wykrawamy koła np.szklanką dajemy do środka farsz i zlepiamy.
    Gdy zrobimy wszystkie pierogi ,wrzucamy do garnka z gotującą się wodą osoloną :) można dodać łyżkę oleju do wody wtedy pierogi się nie skleją.Gotujemy po wypłynięciu ok.1 min.Po tym czasie wyjmujemy odcedzamy.Cebulkę kroimy na drobno i podsmażamy na masełku.Gotowe pierogi polewamy cebulką i podajemy.

    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń