Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te pierogi robiła Pani Magda Gessler w jednym odcinku "Kuchennych Rewolucji".Postanowiłam wypróbować te pierożki i powiem wam ze wyszły bardzo pyszne.Ciasto jest mięciutkie i fajnie się lepi pierogi.Farszem w tych pierogach jest biała kiełbasa,czosnek,cebula.
Zaczynamy od przygotowania farszu.Cebulkę kroimy na drobną kosteczkę i podsmażamy na maśle i dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek.Białą kiełbasę kroimy i miażdżymy widelcem.Najlepiej jest kiełbasę pozbawić skóry :).Następnie dodajemy naszą pokrojoną kiełbasę do cebulki i chwilę smażymy.Doprawiamy do smaku pieprzem lub ewentualnie solą.Podsmażamy ok.10-15 min.Odstawiamy do wystudzenia.
Czas na ciasto na pierogi.Mąkę wsypujemy do miski dodajemy olej,sól i wrzątek.Ostrożnie mieszamy łyżką i zostawiamy do przestygnięcia.Po wystygnięciu zagniatamy ciasto ,jeśli się klei podsypujemy mąką.Ciasto wałkujemy cienko i wykrawamy koła np.szklanką dajemy do środka farsz i zlepiamy.
Gdy zrobimy wszystkie pierogi ,wrzucamy do garnka z gotującą się wodą osoloną :) można dodać łyżkę oleju do wody wtedy pierogi się nie skleją.Gotujemy po wypłynięciu ok.1 min.Po tym czasie wyjmujemy odcedzamy.Cebulkę kroimy na drobno i podsmażamy na masełku.Gotowe pierogi polewamy cebulką i podajemy.
SMACZNEGO!!!
Pomysł na śniadanie, obiad lub kolację. W sezonie można upiec takie szaszłyki...
Odsłon: 2606
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 334
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 17443
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 125
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 142
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 334
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 17443
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 125
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 142
Składniki
Zaczynamy od przygotowania farszu.Cebulkę kroimy na drobną kosteczkę i podsmażamy na maśle i dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek.Białą kiełbasę kroimy i miażdżymy widelcem.Najlepiej jest kiełbasę pozbawić skóry :).Następnie dodajemy naszą pokrojoną kiełbasę do cebulki i chwilę smażymy.Doprawiamy do smaku pieprzem lub ewentualnie solą.Podsmażamy ok.10-15 min.Odstawiamy do wystudzenia. Czas na ciasto na pierogi.Mąkę wsypujemy do miski dodajemy olej,sól i wrzątek.Ostrożnie mieszamy łyżką i zostawiamy do przestygnięcia.Po wystygnięciu zagniatamy ciasto ,jeśli się klei podsypujemy mąką.Ciasto wałkujemy cienko i wykrawamy koła np.szklanką dajemy do środka farsz i zlepiamy. Gdy zrobimy wszystkie pierogi ,wrzucamy do garnka z gotującą się wodą osoloną :) można dodać łyżkę oleju do wody wtedy pierogi się nie skleją.Gotujemy po wypłynięciu ok.1 min.Po tym czasie wyjmujemy odcedzamy.Cebulkę kroimy na drobno i podsmażamy na masełku.Gotowe pierogi polewamy cebulką i podajemy. SMACZNEGO!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Krokiety z młodej kiszonej kapusty i pieczarkami.
Dania główne
Sałatka z bobem
Dania główne
Pierogi na słodko z twarogiem i żółtkami
Dania główne
Groszek w sosie winnym
Krokiety z młodej kiszonej kapusty i pieczarkami.
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 125
Sałatka z bobem
naprawdę smakuje wybornie, jest pyszna.
Odsłon: 90