Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te pierogi robiła Pani Magda Gessler w jednym odcinku "Kuchennych Rewolucji".Postanowiłam wypróbować te pierożki i powiem wam ze wyszły bardzo pyszne.Ciasto jest mięciutkie i fajnie się lepi pierogi.Farszem w tych pierogach jest biała kiełbasa,czosnek,cebula.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 423
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 773
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 375
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 423
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 773
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 375
Składniki
Zaczynamy od przygotowania farszu.Cebulkę kroimy na drobną kosteczkę i podsmażamy na maśle i dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek.Białą kiełbasę kroimy i miażdżymy widelcem.Najlepiej jest kiełbasę pozbawić skóry :).Następnie dodajemy naszą pokrojoną kiełbasę do cebulki i chwilę smażymy.Doprawiamy do smaku pieprzem lub ewentualnie solą.Podsmażamy ok.10-15 min.Odstawiamy do wystudzenia. Czas na ciasto na pierogi.Mąkę wsypujemy do miski dodajemy olej,sól i wrzątek.Ostrożnie mieszamy łyżką i zostawiamy do przestygnięcia.Po wystygnięciu zagniatamy ciasto ,jeśli się klei podsypujemy mąką.Ciasto wałkujemy cienko i wykrawamy koła np.szklanką dajemy do środka farsz i zlepiamy. Gdy zrobimy wszystkie pierogi ,wrzucamy do garnka z gotującą się wodą osoloną :) można dodać łyżkę oleju do wody wtedy pierogi się nie skleją.Gotujemy po wypłynięciu ok.1 min.Po tym czasie wyjmujemy odcedzamy.Cebulkę kroimy na drobno i podsmażamy na masełku.Gotowe pierogi polewamy cebulką i podajemy. SMACZNEGO!!!