Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na farsz mam od mojej przyjaciółki Elżbiety oczywiście trochę prze ze mnie zmodyfikowany cała reszta przepisu w pełni jest moja
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 39
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 324
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1402
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 138
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 39
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 324
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1402
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 138
Składniki
Początkowo przygotować farsz z kiełbasy zwanej mortadela czyli tak: kiełbasę zmielić przez maszynkę a następnie dodać pozostałe składniki oraz ostygniętą przesmażoną cebulę i wszystko dokładnie wymieszać, odstawić a w międzyczasie przygotować ciasto na pierogi
Gotowe ciasto wyłożyć na stolnicę i rozwałkować dość cienko, następnie wycinać szklanką kółka po czym nakładać przygotowany farsz. przygotowane już pierogi gotować w osolonej wodzie przez 2 minuty od czasu wypłynięcia na wierzch. Podawać z ulubioną okrasą kto jaką lubi