Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z farszem grzybowym z mięsem mielonym i cebulą, podane z podsmażoną cebulą.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 949
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1915
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6485
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 949
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1915
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6485
Składniki
Wykonanie farszu: Wymyte, pokrojone drobno pieczarki, doprawione pieprzem i solą smażymy razem z pokrojoną cebulą w kostkę.
Gdy pieczarki będą już miękkie dodajemy stopniowo mielone mięso i smażymy cały czas mieszając. Podczas smażenia mięsa musimy je drewnianą patką jak najdrobniej rozdrabniać. Usmażony farsz studzimy.
Wykonanie ciasta i pierogów: Przesiewamy 3 szklanki mąki, dodajemy jajka i około 1/2 szklanki wody ciepłej.
Solimy i dobrze wyrabiamy, aż ciasto będzie sprężyste.
Ciasto cienko rozwałkowujemy. Na rozwałkowany placek nakładamy małe kulki nadzienia.
Przy pomocy maszynki zlepiamy pierogi.
Z przepisu wyszło 30 dużych pierogów.
Gotujemy przez 3 minuty od momentu wypłynięcia pierogów na powierzchnię lustra wody.
Pierogi podajemy z podsmażoną cebulką lub pierogi odsmażane. Smacznego!!!