Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi należą do takich dań, które nigdy się nie znudzą.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10914
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3532
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2619
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10914
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3532
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2619
Składniki
Na stolnicę wysypujemy mąkę i robimy w niej dołek. Dodajemy ziemniaki przeciśnięte przez praskę. Następnie dodajemy jajko i masło. Stopniowo dodajemy wodę. Wyrabiamy dość elastyczne ciasto. Stolnicę dość delikatnie podsypujemy mąką. Ciasto wałkujemy na grubość 2-3 milimetrów. Za pomocą szklanki lub specjalnych urządzeń wykrawamy pierogi. Jabłko obieramy ze skórki. Kroimy w małą kostkę. Przesypujemy cukrem i nadziewamy nimi pierogi. Dobrze zlepiamy. Zagotowujemy wodę solą. Wkładamy pierogi i po wypłynięciu gotować 2-3 minuty.