Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi należą do takich dań, które nigdy się nie znudzą.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1233
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 473
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1320
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1233
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 473
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1320
Składniki
Na stolnicę wysypujemy mąkę i robimy w niej dołek. Dodajemy ziemniaki przeciśnięte przez praskę. Następnie dodajemy jajko i masło. Stopniowo dodajemy wodę. Wyrabiamy dość elastyczne ciasto. Stolnicę dość delikatnie podsypujemy mąką. Ciasto wałkujemy na grubość 2-3 milimetrów. Za pomocą szklanki lub specjalnych urządzeń wykrawamy pierogi. Jabłko obieramy ze skórki. Kroimy w małą kostkę. Przesypujemy cukrem i nadziewamy nimi pierogi. Dobrze zlepiamy. Zagotowujemy wodę solą. Wkładamy pierogi i po wypłynięciu gotować 2-3 minuty.