Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi należą do takich dań, które nigdy się nie znudzą.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116485
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7962
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3002
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1514
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1287
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116485
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7962
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3002
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1514
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1287
Składniki
Na stolnicę wysypujemy mąkę i robimy w niej dołek. Dodajemy ziemniaki przeciśnięte przez praskę. Następnie dodajemy jajko i masło. Stopniowo dodajemy wodę. Wyrabiamy dość elastyczne ciasto. Stolnicę dość delikatnie podsypujemy mąką. Ciasto wałkujemy na grubość 2-3 milimetrów. Za pomocą szklanki lub specjalnych urządzeń wykrawamy pierogi. Jabłko obieramy ze skórki. Kroimy w małą kostkę. Przesypujemy cukrem i nadziewamy nimi pierogi. Dobrze zlepiamy. Zagotowujemy wodę solą. Wkładamy pierogi i po wypłynięciu gotować 2-3 minuty.