Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi z jagodami"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 185
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 185
Składniki
Jagody przebrać, opłukać, osączyć. Zagnieść ciasto, by było miękkie i elastyczne. Rozwałkować placek i wycinać z ciasta krążki.
Na każdy krążek nakładać po porcji jagód. Brzegi krążków bardzo dokładnie zlepiać. Zagotować w garnku lekko osoloną wodę. Na wrzątek wrzucać uformowane pierogi. Gdy wypłyną na wierzch gotować kilka minut.
Pierogi wyjmować łyżką albo cedzakiem. Najlepiej podawać je (na talerzach lub w miskach) udekorowane śmietaną.
ok. 45 minut
Pierogi można też serwować polane roztopionym masłem i posypane cukrem wymieszanym z wanilią.Źródło: Twoje Imperium