Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki dodaniu do masy kiślu nadzienie nie wypływa i ma ciekawy smak.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11018
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6316
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5403
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13280
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5042
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11018
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6316
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5403
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13280
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5042
Składniki
Mąkę wymieszaj z solą. Powoli wlewaj wrzątek. Wyrób elastyczne ciasto. Jagody umyj, odcedź na sitku. Cukier wymieszaj z kiślem i tartą bułką. Tak przygotowaną mieszaną posyp jagody. Wymieszaj. Ciasto cienko rozwałkuj. Za pomocą szklanki wykrawaj kółka. Nakładaj po łyżce farszu. Zlep pierogi. Gotuj w osolonym wrzątku przez ok. 3 minuty od momentu wypłynięcia. Pierogi podawaj na ciepło polane jogurtem naturalnym lub śmietaną. Wierzch można posypać cukrem.