Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki dodaniu do masy kiślu nadzienie nie wypływa i ma ciekawy smak.
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 359
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 448
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 359
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 448
Składniki
Mąkę wymieszaj z solą. Powoli wlewaj wrzątek. Wyrób elastyczne ciasto. Jagody umyj, odcedź na sitku. Cukier wymieszaj z kiślem i tartą bułką. Tak przygotowaną mieszaną posyp jagody. Wymieszaj. Ciasto cienko rozwałkuj. Za pomocą szklanki wykrawaj kółka. Nakładaj po łyżce farszu. Zlep pierogi. Gotuj w osolonym wrzątku przez ok. 3 minuty od momentu wypłynięcia. Pierogi podawaj na ciepło polane jogurtem naturalnym lub śmietaną. Wierzch można posypać cukrem.