Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki dodaniu do masy kiślu nadzienie nie wypływa i ma ciekawy smak.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4755
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 11545
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3139
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 855
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4755
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 11545
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3139
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 855
Składniki
Mąkę wymieszaj z solą. Powoli wlewaj wrzątek. Wyrób elastyczne ciasto. Jagody umyj, odcedź na sitku. Cukier wymieszaj z kiślem i tartą bułką. Tak przygotowaną mieszaną posyp jagody. Wymieszaj. Ciasto cienko rozwałkuj. Za pomocą szklanki wykrawaj kółka. Nakładaj po łyżce farszu. Zlep pierogi. Gotuj w osolonym wrzątku przez ok. 3 minuty od momentu wypłynięcia. Pierogi podawaj na ciepło polane jogurtem naturalnym lub śmietaną. Wierzch można posypać cukrem.