Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki dodaniu do masy kiślu nadzienie nie wypływa i ma ciekawy smak.
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19282
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1043
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 724
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19282
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1043
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 724
Składniki
Mąkę wymieszaj z solą. Powoli wlewaj wrzątek. Wyrób elastyczne ciasto. Jagody umyj, odcedź na sitku. Cukier wymieszaj z kiślem i tartą bułką. Tak przygotowaną mieszaną posyp jagody. Wymieszaj. Ciasto cienko rozwałkuj. Za pomocą szklanki wykrawaj kółka. Nakładaj po łyżce farszu. Zlep pierogi. Gotuj w osolonym wrzątku przez ok. 3 minuty od momentu wypłynięcia. Pierogi podawaj na ciepło polane jogurtem naturalnym lub śmietaną. Wierzch można posypać cukrem.