Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 26
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 1002
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 520
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 26
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 1002
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 520
Składniki
Z mąki, wody, soli i żółtka zagnieść gładkie ciasto. ( w razie konieczności podsypać odrobiną mąki). Cienko rozwałkować i za pomocą szklanki wyciąć kółka. Jagody wymiesza z cukrem. Ilość cukry zależy tego jak słodkie będą jagody. Jeśli używamy jagód mrożonych to nie rozmrażać. Na każde kółko ciasta na środku nakładamy jagody wymieszane z cukrem. Gotujemy z lekko osolonej wodzie. ok. 2-3 minuty od wypłynięcia.