Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 343
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 77
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2643
Polecam.
Odsłon: 481
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 705
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 343
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 77
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2643
Polecam.
Odsłon: 481
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 705
Składniki
Z mąki, wody, soli i żółtka zagnieść gładkie ciasto. ( w razie konieczności podsypać odrobiną mąki). Cienko rozwałkować i za pomocą szklanki wyciąć kółka. Jagody wymiesza z cukrem. Ilość cukry zależy tego jak słodkie będą jagody. Jeśli używamy jagód mrożonych to nie rozmrażać. Na każde kółko ciasta na środku nakładamy jagody wymieszane z cukrem. Gotujemy z lekko osolonej wodzie. ok. 2-3 minuty od wypłynięcia.