Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z kapustą i grzybami
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5779
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8941
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8097
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5562
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5779
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8941
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8097
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5562
Składniki
Grzyby namoczyć w wodzie całą noc. Kolejnego dnia ugotować w tej samej wodzie do miękkości ok 1 godzinę. Kapustę ugotować od miękkości z dodatkiem soli i odrobimy cukru. Cebulę pokrojoną w kosteczkę zeszklić na oleju. W maszynce przemielić na średnich oczkach kapustę oraz grzyby. ( Możemy również wszystko drobno pokroić). Całość wymieszać dodać podsmażoną cebulkę. Doprawić solą oraz pieprzem i ponownie wymieszać. Z mąki, wody, oleju i soli zagnieść gładkie ciasto. ( w razie konieczności podsypać odrobiną mąki). Cienko rozwałkować i za pomocą szklanki wyciąć kółka. Po kolei do każdego kółka włożyć kulkę farszu i skleić. Gotujemy z osolonej wodzie. ok. 2-3 minuty od wypłynięcia.