Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 277 Ocena: 13908
Dodano: 23.11.2020
Odsłon: 13489
5-6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Grzyby namoczyć w wodzie całą noc. Kolejnego dnia ugotować w tej samej wodzie do miękkości ok 1 godzinę.
Kapustę ugotować od miękkości z dodatkiem soli i odrobimy cukru. Cebulę pokrojoną w kosteczkę zeszklić na oleju.
W maszynce przemielić na średnich oczkach kapustę oraz grzyby. ( Możemy również wszystko drobno pokroić). Całość wymieszać dodać podsmażoną cebulkę. Doprawić solą oraz pieprzem i ponownie wymieszać.
Z mąki, wody, oleju i soli zagnieść gładkie ciasto. ( w razie konieczności podsypać odrobiną mąki).
Cienko rozwałkować i za pomocą szklanki wyciąć kółka. Po kolei do każdego kółka włożyć kulkę farszu i skleić.
Gotujemy z osolonej wodzie. ok. 2-3 minuty od wypłynięcia.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 24 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszotka:)2 Kto głosował? | Odpowiedz