Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 277 Ocena: 13908

Dodano:

Odsłon: 13489

Pierogi z kapustą i grzybami

Składniki

  • Mąka pszenna 500 g
  • Olej 3 łyżki
  • Woda gorąca 1 i 1/4 szklanki
  • Sól łyżeczka
  • Farsz:
  • Kapusta kiszona 800 g
  • Grzyby suszone 40 g
  • Cebula średnia
  • Sól
  • Pieprz
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pierogi z kapustą i grzybami

Przygotowanie


  1. Grzyby namoczyć w wodzie całą noc. Kolejnego dnia ugotować w tej samej wodzie do miękkości ok 1 godzinę.
    Kapustę ugotować od miękkości z dodatkiem soli i odrobimy cukru. Cebulę pokrojoną w kosteczkę zeszklić na oleju.


    W maszynce przemielić na średnich oczkach kapustę oraz grzyby. ( Możemy również wszystko drobno pokroić). Całość wymieszać dodać podsmażoną cebulkę. Doprawić solą oraz pieprzem i ponownie wymieszać.
    Z mąki, wody, oleju i soli zagnieść gładkie ciasto. ( w razie konieczności podsypać odrobiną mąki).


    Cienko rozwałkować i za pomocą szklanki wyciąć kółka. Po kolei do każdego kółka włożyć kulkę farszu i skleić.

    Gotujemy z osolonej wodzie. ok. 2-3 minuty od wypłynięcia.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń