Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do pierogów użyłam suszonych,leśnych grzybków i swojskiej kiszonej kapusty.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5362
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1707
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5230
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1743
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5362
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1707
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5230
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1743
Składniki
Ciasto: Przesiewamy 3 szklanki mąki, dodajemy jajka i około 1/2 szklanki wody ciepłej. Solimy i dobrze wyrabiamy, aż ciasto będzie plastyczne.
Farsz: Grzyby moczymy w zimnej wodzie, gotujemy wraz z kapustą, studzimy, odciskamy z wywaru i przepuszczamy przez standardowe sitko 3 mm., następnie doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie wyrabiamy farsz.
Okrasa: Pokrojoną słoninę w kostkę i cebulę smażymy na rumiany kolor, solimy do smaku.
Wykonanie pierogów: Ciasto cienko rozwałkowujemy. Na rozwałkowany placek nakładamy małe kulki nadzienia i przy pomocy maszynki zlepiamy pierogi. Ja farsz przykrywałam ciastem i zlepiałam maszynką do pierogów. Gotujemy wrzucając do wrzącej i osolonej wody 3 minuty od momentu wypłynięcia pierogów na wierzch.
Podajemy z okrasą (zeszkloną cebulką). Smacznego!!!