Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosty przepis na pierogi z kapustą i pieczarkami. Idealne nie tylko na święta :)
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 90985
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 37688
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 247
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 90985
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 37688
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 247
Składniki
Pieczarki obrać, pokroić na plasterki i podsmażyć na patelni. Przełożyć do ostudzenia. Na tej samej patelni podsmażyć kapustę. W misce wymieszać podsmażone pieczarki i kapustę, doprawić pieprzem i ewentualnie solą
Z podanych składników zagnieść ciasto. Odłożyć je na podsypanym mąką blacie i przykryć szklaną miską. Zostawić tak na ok 15 min
Ciasto podzielić na pól i rozwałkować. Szklanką wykrawać kółka. Na każdy kawałek wyłożyć porcję farszu i zlepić brzegi.
Gotować partiami w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oleju ok 2 min od momentu wypłynięcia.