Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosty przepis na pierogi z kapustą i pieczarkami. Idealne nie tylko na święta :)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1831
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4675
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1831
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4675
Składniki
Pieczarki obrać, pokroić na plasterki i podsmażyć na patelni. Przełożyć do ostudzenia. Na tej samej patelni podsmażyć kapustę. W misce wymieszać podsmażone pieczarki i kapustę, doprawić pieprzem i ewentualnie solą
Z podanych składników zagnieść ciasto. Odłożyć je na podsypanym mąką blacie i przykryć szklaną miską. Zostawić tak na ok 15 min
Ciasto podzielić na pól i rozwałkować. Szklanką wykrawać kółka. Na każdy kawałek wyłożyć porcję farszu i zlepić brzegi.
Gotować partiami w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oleju ok 2 min od momentu wypłynięcia.