Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosty przepis na pierogi z kapustą i pieczarkami. Idealne nie tylko na święta :)
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Pieczarki obrać, pokroić na plasterki i podsmażyć na patelni. Przełożyć do ostudzenia. Na tej samej patelni podsmażyć kapustę. W misce wymieszać podsmażone pieczarki i kapustę, doprawić pieprzem i ewentualnie solą
Z podanych składników zagnieść ciasto. Odłożyć je na podsypanym mąką blacie i przykryć szklaną miską. Zostawić tak na ok 15 min
Ciasto podzielić na pól i rozwałkować. Szklanką wykrawać kółka. Na każdy kawałek wyłożyć porcję farszu i zlepić brzegi.
Gotować partiami w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oleju ok 2 min od momentu wypłynięcia.