Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosty przepis na pierogi z kapustą i pieczarkami. Idealne nie tylko na święta :)
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 226
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 226
Składniki
Pieczarki obrać, pokroić na plasterki i podsmażyć na patelni. Przełożyć do ostudzenia. Na tej samej patelni podsmażyć kapustę. W misce wymieszać podsmażone pieczarki i kapustę, doprawić pieprzem i ewentualnie solą
Z podanych składników zagnieść ciasto. Odłożyć je na podsypanym mąką blacie i przykryć szklaną miską. Zostawić tak na ok 15 min
Ciasto podzielić na pól i rozwałkować. Szklanką wykrawać kółka. Na każdy kawałek wyłożyć porcję farszu i zlepić brzegi.
Gotować partiami w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oleju ok 2 min od momentu wypłynięcia.