Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli zostały Wam jakieś kawałki różnych mięs i warzyw to nic nie wyrzucajcie ( oczywiście jeśli nadają się jeszcze do spożycia ) tylko zróbcie pyszny farsz do pierogów. Takie nietypowe nadzienia są smaczne a pierogi po prostu rewelacyjne. Kiedyś moje chłopaki jadali tylko ruskie pierogi ale teraz lubią własnie takie kombinowane. I takie są najlepsze.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 664
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 346
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3203
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4067
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 847
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 664
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 346
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3203
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4067
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 847
Składniki
FARSZ : Wszystkie składniki na farsz pokroić w kostkę. Do szerokiego rondla wlać olej, podgrzać go i wrzucić cebulę i obie papryki. Smażyć do zrumienienia się cebuli a potem dodać kapustę i pokrojone mięsa. Smażyć chwilę i dodać posiekany koper a następnie przyprawy do smaku. Farsz połączyć z suchą kaszą manną i wystudzić.
CIASTO I PIEROGI : Do miski wsypać mąkę i sól, wlać wodę i jajko rozbełtane z olejem i wyrobić gładkie ciasto. Porcje ciasta wałkować na cienkie placki i wycinać kółka np. szklanką. Potem na każdy krążek nakładać porcje farszu i zlepiać pierogi a następnie układać je na ściereczce i przykrywać drugą aby nie wyschły. W dużym garnku zagotować wodę, posolić ją i dodać trochę oleju ( ale nie jest to konieczne ). Na wrzątek kłaść pierogi partiami i gotować od wypłynięcia kilka minut. Gotowe wyjmować łyżką cedzakową i podawać okraszone smażoną cebulką i surówką.