Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli zostały Wam jakieś kawałki różnych mięs i warzyw to nic nie wyrzucajcie ( oczywiście jeśli nadają się jeszcze do spożycia ) tylko zróbcie pyszny farsz do pierogów. Takie nietypowe nadzienia są smaczne a pierogi po prostu rewelacyjne. Kiedyś moje chłopaki jadali tylko ruskie pierogi ale teraz lubią własnie takie kombinowane. I takie są najlepsze.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118047
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8385
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3111
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2112
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1532
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118047
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8385
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3111
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2112
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1532
Składniki
FARSZ : Wszystkie składniki na farsz pokroić w kostkę. Do szerokiego rondla wlać olej, podgrzać go i wrzucić cebulę i obie papryki. Smażyć do zrumienienia się cebuli a potem dodać kapustę i pokrojone mięsa. Smażyć chwilę i dodać posiekany koper a następnie przyprawy do smaku. Farsz połączyć z suchą kaszą manną i wystudzić.
CIASTO I PIEROGI : Do miski wsypać mąkę i sól, wlać wodę i jajko rozbełtane z olejem i wyrobić gładkie ciasto. Porcje ciasta wałkować na cienkie placki i wycinać kółka np. szklanką. Potem na każdy krążek nakładać porcje farszu i zlepiać pierogi a następnie układać je na ściereczce i przykrywać drugą aby nie wyschły. W dużym garnku zagotować wodę, posolić ją i dodać trochę oleju ( ale nie jest to konieczne ). Na wrzątek kłaść pierogi partiami i gotować od wypłynięcia kilka minut. Gotowe wyjmować łyżką cedzakową i podawać okraszone smażoną cebulką i surówką.