Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oj, warto! Warto pokusić się na takie rarytasy.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 51
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 154
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2826
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4198
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 51
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 154
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2826
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4198
Składniki
Kaszę gotujemy na sypko. Boczek smażymy na suchej patelni, po kilku minutach dodajemy drobno posiekaną cebulę, szklimy i studzimy. Kaszę, przysmażony boczek z cebulą i ser. We wrzątku roztapiamy masło, wlewamy do mąki i przy pomocy noża mieszamy. Kiedy lekko ostygnie, dłonią wyrabiamy ciasto na jednolitą masę. Ciasto cienko rozwałkowujemy, przy pomocy szklanki wycinamy koła. Na środek każdego umieszczamy farsz, zlepiamy ciasto. Na środek każdego kółka kładziemy farsz, pierogi zlepiamy, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 3 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. Podajemy z ulubioną omastą.