Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oj, warto! Warto pokusić się na takie rarytasy.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2800
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421901
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2186
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2800
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421901
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2186
Składniki
Kaszę gotujemy na sypko. Boczek smażymy na suchej patelni, po kilku minutach dodajemy drobno posiekaną cebulę, szklimy i studzimy. Kaszę, przysmażony boczek z cebulą i ser. We wrzątku roztapiamy masło, wlewamy do mąki i przy pomocy noża mieszamy. Kiedy lekko ostygnie, dłonią wyrabiamy ciasto na jednolitą masę. Ciasto cienko rozwałkowujemy, przy pomocy szklanki wycinamy koła. Na środek każdego umieszczamy farsz, zlepiamy ciasto. Na środek każdego kółka kładziemy farsz, pierogi zlepiamy, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 3 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. Podajemy z ulubioną omastą.