Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oj, warto! Warto pokusić się na takie rarytasy.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 74
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2603
Polecam.
Odsłon: 475
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 697
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2008
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 74
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2603
Polecam.
Odsłon: 475
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 697
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2008
Składniki
Kaszę gotujemy na sypko. Boczek smażymy na suchej patelni, po kilku minutach dodajemy drobno posiekaną cebulę, szklimy i studzimy. Kaszę, przysmażony boczek z cebulą i ser. We wrzątku roztapiamy masło, wlewamy do mąki i przy pomocy noża mieszamy. Kiedy lekko ostygnie, dłonią wyrabiamy ciasto na jednolitą masę. Ciasto cienko rozwałkowujemy, przy pomocy szklanki wycinamy koła. Na środek każdego umieszczamy farsz, zlepiamy ciasto. Na środek każdego kółka kładziemy farsz, pierogi zlepiamy, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy 3 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. Podajemy z ulubioną omastą.