Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski przepis na smaczne pierogi, polecam ten przepis.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3712
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2036
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5442
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5482
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3712
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2036
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5442
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5482
Składniki
Wykonanie ciasta: Z podanych składników zarobić ciasto, rozwałkować i wykrawać krążki. Wykonanie pierogów: Grzyby namoczyć(najlepiej na noc), ugotować w tej samej wodzie co się moczyły, drobno pokroić. Wywarem z grzybów zaparzyć kaszę. Cebule obrać, posiekać i udusić na maśle, dodać grzyby i chwilę poddusić. Połączyć wszystkie składniki farszu, doprawić solą, pieprzem i vegetą do smaku. Tak przygotowany farsz nakładać na wykrojone krążki i lepić pierogi. Następnie ugotować i podawać np. ze skwarkami lub polane masłem.