Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski przepis na smaczne pierogi, polecam ten przepis.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 295
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22547
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 275
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 295
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22547
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 275
Składniki
Wykonanie ciasta: Z podanych składników zarobić ciasto, rozwałkować i wykrawać krążki. Wykonanie pierogów: Grzyby namoczyć(najlepiej na noc), ugotować w tej samej wodzie co się moczyły, drobno pokroić. Wywarem z grzybów zaparzyć kaszę. Cebule obrać, posiekać i udusić na maśle, dodać grzyby i chwilę poddusić. Połączyć wszystkie składniki farszu, doprawić solą, pieprzem i vegetą do smaku. Tak przygotowany farsz nakładać na wykrojone krążki i lepić pierogi. Następnie ugotować i podawać np. ze skwarkami lub polane masłem.