Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Około rok temu oglądając Kuchenne Rewolucje z udziałem Pani Magdy Gessler zauważyłam jak robiła pierogi z dodatkiem kaszanki. Tak więc dziś postanowiłam je przygotować lecz po swojemu a że miałam kaszankę ostrą i nie miałam pomysłu na obiad to od razu pomyślałam o pierogach które uwielbia moja rodzinka
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 137
Kluski przygotowane według przepisu Smaker. Oto link do przwepisu - https:/...
Odsłon: 174
Makaron, mięso i warzywa to połączenie idealne na obiad. Oto prosta w przygot...
Odsłon: 3312
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 137
Kluski przygotowane według przepisu Smaker. Oto link do przwepisu - https:/...
Odsłon: 174
Makaron, mięso i warzywa to połączenie idealne na obiad. Oto prosta w przygot...
Odsłon: 3312
Składniki
Na początku przygotować kaszankę do patelni wlać olej, dodać cebulę pokrojoną w pół krążki podsmażyć ją na lekko rumiany kolor następnie wkroić obraną ze skóry kaszankę i całość podsmażyć przez chwilę aż kaszanka połączy się z cebulą ( nie trzeba ani solić ani dodawać pieprzu ). Podsmażona całość pozostawić do czasu aż ostygnie
W trakcie gdy kaszanka z cebulą stygnie przygotować ciasto na pierogi do miski wsypać mąkę oraz sól następnie wlać mocno ciepłą wodę i od razu szybkim ruchem łyżki wymieszać aby mąka się nie sparzyła. Kolejny krok to wyrabiać ciasto tak długo aż wchłonie całą mąkę, do wyrobionego wlać olej i także wyrabiać tak długo aż ciasto pochłonie cały dodany olej. Gotowe ciasto pozostawić pod ściereczką aby odpoczęło
Jak już mamy przygotowane ciasto które jest bardzo elastyczne wtedy na stolnicę wysypać mąkę przełożyć ciasto które odpoczywało wierzch również obsypać lekko mąką, rozwałkować je nie za cienko i szklanką wycinać kółka. Na każde kółko nałożyć łyżeczkę farszu z kaszanki i zlepiać dowolnie
Pozlepiane pierogi ułożyć na ściereczce i nakryć aby ciasto na pierogach nie wysychało. Do garnka wlać wodę posolić ją i zagotować. Gdy woda już się zagotuje wkładać po kilka sztuk gotowych pierogów w zależności od wielkości garnka zmniejszyć ogień, jak pierogi wypłyną na wierzch gotować na wolnym ogniu przez pięć minut. Ugotowane wyciągać za pomocą łyżki cedzakowej i układać na talerzu w odstępach
Ugotowane pierogi podałam ze skwarkami usmażonymi z boczku parzonego wędzonego. Pierogi z dodatkiem kaszanki wyszły tak smaczne że na pewno nie będą to moje ostatnie, robiłam również z białym pasztetem które są na blogu, uwielbiam robić pierogi a zwłaszcza ciasto które wychodzi mi bardzo mięciutkie i elastyczne