Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jeżeli lubicie kaszankę, a znudziła wam się już ta z grilla, polecam wykorzystać ją jako nadzienie do pierogów
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100083
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5813
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5809
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100083
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5813
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5809
Składniki
Mąkę wsypać do miski, dodać sól i stopniowo wlewać gorącą wodę zagniatając jednolite, elastyczne ciasto. Przykryć ściereczką, odstawić na 15-20 minut.
Cebulę i pieczarki pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzany olej. Smażyć do miękkości cebuli i całkowitego odparowania wody z pieczarek. Z kaszanki zdjąć osłonkę, pokroić na kawałki, dodać do cebuli z pieczarkami. Chwilę razem przesmażyć, rozdrabniając kaszankę widelcem. Farsz posolić, popieprzyć, dodać ziele angielskie i majeranek, wystudzić.
Ciasto rozwałkować. Szklanką wycinać kółka, na środek każdego z nich nakładać łyżką farsz, składać na pół i sklejać brzegi. Układać na wysypanym mąka blacie.
W dużym garnku zagotować wodę, posolić. Pierogi wrzucać na wrzątek, gotować partiami około 2 minuty od wypłynięcia na powierzchnię.
Pierogi podawać ze zrumienioną cebulą.