Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jeżeli lubicie kaszankę, a znudziła wam się już ta z grilla, polecam wykorzystać ją jako nadzienie do pierogów
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37388
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 51
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 128
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 113
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37388
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 51
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 128
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 113
Składniki
Mąkę wsypać do miski, dodać sól i stopniowo wlewać gorącą wodę zagniatając jednolite, elastyczne ciasto. Przykryć ściereczką, odstawić na 15-20 minut.
Cebulę i pieczarki pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzany olej. Smażyć do miękkości cebuli i całkowitego odparowania wody z pieczarek. Z kaszanki zdjąć osłonkę, pokroić na kawałki, dodać do cebuli z pieczarkami. Chwilę razem przesmażyć, rozdrabniając kaszankę widelcem. Farsz posolić, popieprzyć, dodać ziele angielskie i majeranek, wystudzić.
Ciasto rozwałkować. Szklanką wycinać kółka, na środek każdego z nich nakładać łyżką farsz, składać na pół i sklejać brzegi. Układać na wysypanym mąka blacie.
W dużym garnku zagotować wodę, posolić. Pierogi wrzucać na wrzątek, gotować partiami około 2 minuty od wypłynięcia na powierzchnię.
Pierogi podawać ze zrumienioną cebulą.