Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem zrobiłam pierogi z mrożonymi leśnymi grzybami, zamiast suszonych czy pieczarek. Są o wiele lepsze w smaku niż te z suszonych grzybów. Pierogi te nadają się również do podania z barszczem. Pierogi oczywiście mrożę, będą jak znalazł na wigilię.
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3521
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14823
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3521
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14823
Składniki
Grzyby gotujemy w osolonej wodzie około 15 minut. Odcedzamy. Pora kroimy w paski i podsmażamy na oliwie. Do pora dodajemy ugotowane grzyby.
Mieszamy i dodajemy poszatkowana kapustę. Wszystko mieszamy i dusimy na małym ogniu do momentu, aż kapusta zmięknie i wyparuje nadmiar wody.
Przestudzone grzyby z kapustą wrzucamy do robota i siekamy na impulsywnych obrotach. Tak przygotowany farsz doprawiamy solą i pieprze.
Do miski wrzucamy mąkę, sól, dolewamy wrzącą wodę oraz oliwę. Wszystko dokładnie mieszamy i wyrabiamy ciasto. Ciasto na pierogi wałkujemy na cienkie placki, wykrawamy szklanką koła, nakładamy farsz i zlepiamy brzegi.
Pierogi gotujemy w osolonej wodzie około 2-3 minuty od zagotowania.
Odcedzamy i polewamy roztopionym masłem. Smacznego !!!
;-D
;-)))