Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie znam nikogo, kto nie lubiłby pierogów . Te z kapustą kiszoną (oczywiście domową) i grzybami zebranymi i ususzonymi osobiście - smakują nam najbardziej.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 582
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 582
Składniki
W gorącej wodzie rozpuścić masło. Do miski przesiać mąkę. Na środku zrobić dołek, dodać sól i wlać gorącą wodę z rozpuszczonym masłem. Wymieszać drewnianą łyżką a kiedy ciasto trochę przestygnie- wyłożyć na blat i dokładnie wyrobić. Przykryć miską lub ściereczką i odstawić na 30 minut by ciasto odpoczęło. Grzyby po namoczeniu ugotować. Odsączyć z wody. Kapustę przepłukać, jeśli jest bardzo kwaśna. Ugotować z listkami i zielem.Przelać na sito, wyjąć listki i ziele. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na łyżce masła.Zmielić wszystko na grubych oczkach. Roztopić drugą łyżkę masła i przesmażyć zmielony farsz by odparować nadmiar płynu. Doprawić pieprzem i odrobiną soli. Przestudzić farsz, dodać całe jajko. Całość wymieszać i nadziewać pierogi. Gotować 3-4 minuty od chwili wypłynięcia na powierzchnię. Masło roztopić, dodać pesto, wymieszać. Polać pierogi na talerzu. Posypać suszoną cebulką.