Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie znam nikogo, kto nie lubiłby pierogów . Te z kapustą kiszoną (oczywiście domową) i grzybami zebranymi i ususzonymi osobiście - smakują nam najbardziej.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1009
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 130
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2181
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4196
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1009
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 130
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2181
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4196
Składniki
W gorącej wodzie rozpuścić masło. Do miski przesiać mąkę. Na środku zrobić dołek, dodać sól i wlać gorącą wodę z rozpuszczonym masłem. Wymieszać drewnianą łyżką a kiedy ciasto trochę przestygnie- wyłożyć na blat i dokładnie wyrobić. Przykryć miską lub ściereczką i odstawić na 30 minut by ciasto odpoczęło. Grzyby po namoczeniu ugotować. Odsączyć z wody. Kapustę przepłukać, jeśli jest bardzo kwaśna. Ugotować z listkami i zielem.Przelać na sito, wyjąć listki i ziele. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na łyżce masła.Zmielić wszystko na grubych oczkach. Roztopić drugą łyżkę masła i przesmażyć zmielony farsz by odparować nadmiar płynu. Doprawić pieprzem i odrobiną soli. Przestudzić farsz, dodać całe jajko. Całość wymieszać i nadziewać pierogi. Gotować 3-4 minuty od chwili wypłynięcia na powierzchnię. Masło roztopić, dodać pesto, wymieszać. Polać pierogi na talerzu. Posypać suszoną cebulką.