Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pierogi mają ładny kolor dzięki kurkumie i są aromatycznie majerankowe..........SMACZNEGO!!!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
ciepłe, obrane, duże ziemniaki ugotowane w mundurkach dobrze utłuc tłuczkiem, ciepłe łatwiej można dokładnie utłuc drobno pokrojone cebule posypane łyżeczką cukru podsmażyć na 1/4 litra oleju na złocisto i wystudzić, do ziemniaków dodać wszystkie składniki farszu i dobrze połączyć łyżką do misy robota wsypać mąkę, sól, kurkumę, wlać olej i zacząć hakiem wyrabiać, w trakcie dolewać goracej wody, tyle , ile mąka wchłonie aby powstało elastyczne ciasto odchodzące od misy, ciasto wyjąć z misy na podsypaną mąką stolnicę, przykryć ściereczką na 15 minut aby odpoczęło porcje ciasta cienko rozwałkować, szklanką wykrawać kółka, nakładać farsz i zlepiać pierogi, odkładać na tace i przykrywać ściereczką zagotować 4 litry wody z 2 łyżkami oleju rzepakowego i łyżką soli, do wrzątku wkładać pierogi partiami, po wypłynięciu gotować z 2-3 minuty na średnim ogniu, cedzakiem wyjmować pierogi i krótko opłukać pod zimną wodą 4 duże cebule pokrojone drobno posypane łyżeczką cukru na 1/4 litra oleju rzepakowego podsmażyć na okrasę do pierogów