Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z marchewką"
To pyszny sos, który można przygotować o każdej porze roku, idealny jako doda...
Odsłon: 210
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 550
To pyszny sos, który można przygotować o każdej porze roku, idealny jako doda...
Odsłon: 210
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 550
Składniki
Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Skropić sokiem z cytryny. Na rozgrzanym maśle najpierw usmaż marchewkę, a następnie dodaj jabłka posypane cukrem.
Z podanych składników zagnieć ciasto, rozwałkuj i wytnij kółka. Na każdy kawałek nałóż farsz i utwórz małe pierożki. Gotuj w osolonym wrzątku. Schłodź i przed podaniem usmaż na głębokim tłuszczu.
Z pozostałych jabłek wytnij kulki i obłóż nimi pierogi. Udekoruj danie laskami cynamonu.Źródło: Telemax