Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
cienkie, elastyczne ciasto i dużo dobrze doprawionego farszu
Sok wyciskany z sokowirówki na bazie jabłek i marchewek.
Odsłon: 64
Pieczony makaron spaghetti to połączenie klasyki Włoch i pysznej zapiekanki z...
Odsłon: 1822
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7859
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 790
Sok wyciskany z sokowirówki na bazie jabłek i marchewek.
Odsłon: 64
Pieczony makaron spaghetti to połączenie klasyki Włoch i pysznej zapiekanki z...
Odsłon: 1822
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7859
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 790
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na łyżce oleju. Mięso z rosołu razem z usmażoną cebulą zemleć w maszynce, dobrze doprawić solą i pieprzem, dodać majeranek i ziele angielskie. Gdy farsz jest zbyt suchy dolać trochę rosołu.
Mąkę wsypać do miski, dodać sól i stopniowo wlewać gorącą wodę zagniatając jednolite, elastyczne ciasto. Przykryć ściereczką, odstawić na 15-20 minut.
Ciasto rozwałkować. Szklanką wycinać kółka, na środek każdego z nich nakładać łyżką farsz, składać na pół i sklejać brzegi. Układać na wysypanym mąka blacie.
W dużym garnku zagotować wodę, posolić. Pierogi wrzucać na wrzątek, gotować partiami około 2 minuty od wypłynięcia na powierzchnię.
Podawać okraszone cebulą zezłoconą na maśle.