Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
cienkie, elastyczne ciasto i dużo dobrze doprawionego farszu
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1080
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 156
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1080
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 156
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na łyżce oleju. Mięso z rosołu razem z usmażoną cebulą zemleć w maszynce, dobrze doprawić solą i pieprzem, dodać majeranek i ziele angielskie. Gdy farsz jest zbyt suchy dolać trochę rosołu.
Mąkę wsypać do miski, dodać sól i stopniowo wlewać gorącą wodę zagniatając jednolite, elastyczne ciasto. Przykryć ściereczką, odstawić na 15-20 minut.
Ciasto rozwałkować. Szklanką wycinać kółka, na środek każdego z nich nakładać łyżką farsz, składać na pół i sklejać brzegi. Układać na wysypanym mąka blacie.
W dużym garnku zagotować wodę, posolić. Pierogi wrzucać na wrzątek, gotować partiami około 2 minuty od wypłynięcia na powierzchnię.
Podawać okraszone cebulą zezłoconą na maśle.