Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykle z rosołu zostaje mi mięso, które przerabiam na pierogi lub krokiety . Takie pierogi to idealny sposób na pyszny obiad, kolację czy śniadanie.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37370
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 45
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 122
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 111
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37370
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 45
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 122
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 111
Składniki
Cebule obrać i pokroić w grubą kostkę. Podsmażyć na oleju. Mięso z marchewką i pietruszką zmielić w maszynce. Do zmielonego mięsa dodać 2-3 łyżki podsmażonej cebuli, doprawić solą , pieprzem i majerankiem. Wymieszałam na jednolitą masę. Ciasto. Mleko wymieszać z wodą. Do miski wsypać mąkę, dodać sól, jajko i mleko z wodą. Zagniatać ciasto, do otrzymania gładkiego, elastycznego ciasta. Ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy. Wykrawać kółka i na każde nakładać porcję farszu, po czym zlepiać brzegi pierogów. Ciasto jest dość kleiste ale potem doskonale smakuje. Pierogi wrzucać na osolony wrzątek i gotować, na małym ogniu, ok. 2-3 minut od wypłynięcia. Pierogi podaję z podsmażoną cebulką, czosnkiem i majerankiem.