Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi zawsze cieszą się powodzeniem, a szczególnie takie odsmażane.
Krem śmietankowy z dużą ilością serka mascarpone to u mnie w rodzinie krem nr...
Odsłon: 3402
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 376
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54833
Krem śmietankowy z dużą ilością serka mascarpone to u mnie w rodzinie krem nr...
Odsłon: 3402
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 376
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54833
Składniki
Mięso oczyścić, umyć i przełożyć do garnka. Nalać zimnej wody i doprowadzić do zagotowania. Zdjąć szumowiny. Dodać obrane, umyte warzywa, pieprz czarny w ziarnach i sól. Skręcić gaz na min i gotować mięso z warzywami ok 1,5 godziny. Kaszę jaglaną przelać na sicie kilka razy ciepłą wodą, żeby straciła goryczkę. Przełożyć do garnka i zalać ok 1 l rosołu. Ugotować do miękkości. Wyjąć mięso i warzywa z rosołu. Mięso obrać z kości. Przepuścić przez maszynkę mięso, warzywa oraz ugotowaną kaszę jaglaną. Wyrobić masę i dodać łyżkę przyprawy do kurczaka po staropolsku, 1/3 łyżeczki pieprzu młotkowanego z kolendrą, 2 szczypty chili i sól do smaku. Wyrobić masę. Masą musi być zwarta. Jeśli jest zbyt rzadka trzeba dodać bułki tartej. Mąkę pszenną przesiać do miseczki i dodać mąkę ziemniaczaną, olej, mleko, wodę i zagnieść ciasto. Zagniecione zostawić pod ściereczką na 15 min. Podzielić na części. Z każdej części wałkować placki. Wykrawać kółka. Nakładać farsz i zalepiać. Gotowe pierogi gotować partiami w osolonej wodzie z olejem rzepakowym. Pierogi podawać gorące, prosto z wody, polane rozpuszczonym masłem lub odsmażane na oleju rzepakowym. Najlepiej z ulubiona surówką. Smacznego.