Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi zawsze cieszą się powodzeniem, a szczególnie takie odsmażane.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1290
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 685
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 694
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1290
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 685
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 694
Składniki
Mięso oczyścić, umyć i przełożyć do garnka. Nalać zimnej wody i doprowadzić do zagotowania. Zdjąć szumowiny. Dodać obrane, umyte warzywa, pieprz czarny w ziarnach i sól. Skręcić gaz na min i gotować mięso z warzywami ok 1,5 godziny. Kaszę jaglaną przelać na sicie kilka razy ciepłą wodą, żeby straciła goryczkę. Przełożyć do garnka i zalać ok 1 l rosołu. Ugotować do miękkości. Wyjąć mięso i warzywa z rosołu. Mięso obrać z kości. Przepuścić przez maszynkę mięso, warzywa oraz ugotowaną kaszę jaglaną. Wyrobić masę i dodać łyżkę przyprawy do kurczaka po staropolsku, 1/3 łyżeczki pieprzu młotkowanego z kolendrą, 2 szczypty chili i sól do smaku. Wyrobić masę. Masą musi być zwarta. Jeśli jest zbyt rzadka trzeba dodać bułki tartej. Mąkę pszenną przesiać do miseczki i dodać mąkę ziemniaczaną, olej, mleko, wodę i zagnieść ciasto. Zagniecione zostawić pod ściereczką na 15 min. Podzielić na części. Z każdej części wałkować placki. Wykrawać kółka. Nakładać farsz i zalepiać. Gotowe pierogi gotować partiami w osolonej wodzie z olejem rzepakowym. Pierogi podawać gorące, prosto z wody, polane rozpuszczonym masłem lub odsmażane na oleju rzepakowym. Najlepiej z ulubiona surówką. Smacznego.