Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierogi z mięsem i kapustą kiszoną

Pierogi z mięsem i kapustą kiszoną

Autor:

Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 8739

Dodano:

Odsłon: 22983

Gdy mam tłustą łopatkę wieprzową muszą być te pierożki, najbardziej uwielbiane przez męża:)

Składniki

  • farsz; kapusta kiszona 40 dag
  • łopatka wieprzowa tłusta 50 dag
  • 2 cebule
  • 1 jajko
  • czosnek granulowany 0.5 łyżeczki
  • majeranek 0.5 łyżeczki
  • przyprawy, sól, pieprz do smaku
  • ciasto; 3 szklanki mąki pszennej
  • 1 jajko
  • szklanka wody
  • sól
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pierogi z mięsem i kapustą kiszoną

Przygotowanie

  1. kapustę kiszoną gotujemy by była miękka, jak wystygnie wyciskamy dzielimy na połowę jedną przepuszczamy przez maszynkę a drugą możemy lekko pokroić nożem mięso gotujemy z kostką rosołową jak wystygnie mielimy na maszynce cebulkę kroimy w kostkę i smażymy na smalcu na rumiano.

  2. zmielone mięso kapustę zmieloną i pokrajaną mieszamy dodajemy cebulkę jajko czosnek granulowany majeranek przyprawy (vegetę) sól pieprz do smaku mieszamy.
    do mąki dodajemy jajko sól i wodę wyrabiamy sprężyste ciasto (w zależności jakie wychodzi to dodajemy trochę mąki jak rzadkie lub wody jak gęste) ja dzielę ciasto na pół i farsz też i robię z ciasta kulki potem je wałkuje nakładam farsz wstawiam wodę lekko osoloną i gotuję pierwszą partię z drugą połową robię tak samo i w tedy nic mi się nie marnuje bo jak zostaje farszu to dokładam na placki a jak placków to mniej farszu kładę ugotowane polewam cebulką smażoną z boczkiem. smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń