Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy mam tłustą łopatkę wieprzową muszą być te pierożki, najbardziej uwielbiane przez męża:)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10771
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3447
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2485
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10771
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3447
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2485
Składniki
kapustę kiszoną gotujemy by była miękka, jak wystygnie wyciskamy dzielimy na połowę jedną przepuszczamy przez maszynkę a drugą możemy lekko pokroić nożem mięso gotujemy z kostką rosołową jak wystygnie mielimy na maszynce cebulkę kroimy w kostkę i smażymy na smalcu na rumiano.
zmielone mięso kapustę zmieloną i pokrajaną mieszamy dodajemy cebulkę jajko czosnek granulowany majeranek przyprawy (vegetę) sól pieprz do smaku mieszamy. do mąki dodajemy jajko sól i wodę wyrabiamy sprężyste ciasto (w zależności jakie wychodzi to dodajemy trochę mąki jak rzadkie lub wody jak gęste) ja dzielę ciasto na pół i farsz też i robię z ciasta kulki potem je wałkuje nakładam farsz wstawiam wodę lekko osoloną i gotuję pierwszą partię z drugą połową robię tak samo i w tedy nic mi się nie marnuje bo jak zostaje farszu to dokładam na placki a jak placków to mniej farszu kładę ugotowane polewam cebulką smażoną z boczkiem. smacznego