Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy mam tłustą łopatkę wieprzową muszą być te pierożki, najbardziej uwielbiane przez męża:)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8481
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1236
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10168
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4631
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 683
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8481
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1236
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10168
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4631
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 683
Składniki
kapustę kiszoną gotujemy by była miękka, jak wystygnie wyciskamy dzielimy na połowę jedną przepuszczamy przez maszynkę a drugą możemy lekko pokroić nożem mięso gotujemy z kostką rosołową jak wystygnie mielimy na maszynce cebulkę kroimy w kostkę i smażymy na smalcu na rumiano.
zmielone mięso kapustę zmieloną i pokrajaną mieszamy dodajemy cebulkę jajko czosnek granulowany majeranek przyprawy (vegetę) sól pieprz do smaku mieszamy. do mąki dodajemy jajko sól i wodę wyrabiamy sprężyste ciasto (w zależności jakie wychodzi to dodajemy trochę mąki jak rzadkie lub wody jak gęste) ja dzielę ciasto na pół i farsz też i robię z ciasta kulki potem je wałkuje nakładam farsz wstawiam wodę lekko osoloną i gotuję pierwszą partię z drugą połową robię tak samo i w tedy nic mi się nie marnuje bo jak zostaje farszu to dokładam na placki a jak placków to mniej farszu kładę ugotowane polewam cebulką smażoną z boczkiem. smacznego