Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi z mięsem na kapuście"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Czas przygotowania 90 minut. Cena porcji 2,60 zł
Bułkę moczymy w mleku. Mięso doprawiamy, mielimy z cebulą i bułką. Wyrabiamy z jajkiem.
Z mąki, jajek, soli, oleju i wody zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy i wycinamy krążki. Pierogi nadziewamy farszem i zlepiamy. Wodę z trzema łyżkami oleju i solą gotujemy. Wrzucamy pierogi.
Kapustę szatkujemy. Na rozgrzanych dwóch łyżkach masła szklimy cebulę, dodajemy kapustę, oprószamy solą i pieprzem, chwilę smażymy. Gdy kapusta zmniejszy swoją objętość, wlewamy wodę do niepełnego pokrycia powierzchni kapusty i dusimy do miękkości. Pod koniec dodajemy koper. Zagęszczamy zasmażką przygotowaną z pozostałego masła i mąki.
Pierogi przesmażamy na oleju i podajemy, układając fantazyjnie na kapuście.
Wartość odżywcza porcji 309 kcal Białko 10 g/Tłuszcz 12 g/Węglowodany 37 gŹródło: Rewia