Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mnie smakuje z szpinakiem i jajecznica / proszę spróbować.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2477
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3407
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1483
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2193
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2477
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3407
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1483
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2193
Składniki
► CIASTO PIEROGOWE : Mąka, olej, jajko, woda - zagnieść ciasto i rozwałkować na cienki placek. ► FARSZ : Mięso z rosołu zmielić, cebulę z czosnkiem zeszklić na oleju i dodać do mięsa. Do masy mięsnej wbić jajko, dodać przyprawy i / dokładnie wymieszać /. ► Wykrawać szklanką krążki, nałożyć farsz mięsny i zlepić dokładnie brzegi. Wrzucać pierogi partiami do wrzącej, osolonej wody z dodatkiem 2 łyżek oleju. Od chwili wypłynięcia gotować jeszcze około 5 minut, gotować na małym ogniu.