Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mnie smakuje z szpinakiem i jajecznica / proszę spróbować.
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 235
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 132
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 142
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 235
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 132
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 142
Składniki
► CIASTO PIEROGOWE : Mąka, olej, jajko, woda - zagnieść ciasto i rozwałkować na cienki placek. ► FARSZ : Mięso z rosołu zmielić, cebulę z czosnkiem zeszklić na oleju i dodać do mięsa. Do masy mięsnej wbić jajko, dodać przyprawy i / dokładnie wymieszać /. ► Wykrawać szklanką krążki, nałożyć farsz mięsny i zlepić dokładnie brzegi. Wrzucać pierogi partiami do wrzącej, osolonej wody z dodatkiem 2 łyżek oleju. Od chwili wypłynięcia gotować jeszcze około 5 minut, gotować na małym ogniu.