Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pomidorowe ciasto, idealnie komponuje się z wołowym mięsem. W zasadzie mięso może być mieszane, ważne by wykorzystywać to, co nam zostaje. Robiliśmy rosół, więc mięso pozostało do dyspozycji. Cud, miód, malina…najważniejsze, by w kuchni nic nie marnować.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 394
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 743
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 351
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 394
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 743
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 351
Składniki
Ugotowane mięso oddzielamy od kości, mielimy, dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Do smaku doprawiamy maggi i pieprzem, wyrabiamy na jednolitą masę. Oczywiście proporcje składników farszu mogą być inne, dostosowane do potrzeb i preferencji smakowych. W gorącej wodzie rozpuszczamy masło, dodajemy do mąki, przy pomocy noża mieszamy. Jak lekko się ostudzi, wyrabiamy ciasto na jednolitą masę. Dodajemy koncentrat pomidorowy i wyrabiamy do momentu całkowitego połączenia składników. Następnie cienko rozwałkowujemy, przy pomocy szklanki wykrawamy okręgi, na środek każdego umieszczamy farsz i zlepiamy krawędzie. Gotujemy 3-4 min (od momentu wypłynięcia na powierzchnię) w osolonym wrzątku. Podajemy okraszone z podsmażoną na oleju cebulą.