Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi ze smażonymi w maśle pieczarkami, okraszone podsmażonym boczkiem z cebulką.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30940
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3647
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4614
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30940
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3647
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4614
Składniki
Oczyszczone pieczarki kroimy w półplasterki Cebulę kroimy w kostkę. Na maśle podsmażamy cebulę, dodajemy pieczarki i smażymy do wyparowania soku. Dodajemy sól i pieprz oraz bułkę tartą. Mieszamy i jeszcze kilka minut smażymy.
Odstawiamy , studzimy a potem dodajemy zieloną pietruszkę.
Z podanych składników wyrabiamy elastyczne ciasto, wykrawamy krążki Na środek każdego krążka kładziemy 1 łyżeczkę farszu.
Pierogi zlepiamy i odkładamy na deseczkę.
Na wrzącą lekko wodę wkładamy pierogi i gdy zagotują się , gotujemy 2-3 minuty. Wyjmujemy i polewamy stopionymi skwareczkami z wędzonego boczku i cebuli. Smacznego!!!