Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi ze smażonymi w maśle pieczarkami, okraszone podsmażonym boczkiem z cebulką.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 357
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2765
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 911
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1657
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14461
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 357
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2765
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 911
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1657
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14461
Składniki
Oczyszczone pieczarki kroimy w półplasterki Cebulę kroimy w kostkę. Na maśle podsmażamy cebulę, dodajemy pieczarki i smażymy do wyparowania soku. Dodajemy sól i pieprz oraz bułkę tartą. Mieszamy i jeszcze kilka minut smażymy.
Odstawiamy , studzimy a potem dodajemy zieloną pietruszkę.
Z podanych składników wyrabiamy elastyczne ciasto, wykrawamy krążki Na środek każdego krążka kładziemy 1 łyżeczkę farszu.
Pierogi zlepiamy i odkładamy na deseczkę.
Na wrzącą lekko wodę wkładamy pierogi i gdy zagotują się , gotujemy 2-3 minuty. Wyjmujemy i polewamy stopionymi skwareczkami z wędzonego boczku i cebuli. Smacznego!!!