Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi ze smażonymi w maśle pieczarkami, okraszone podsmażonym boczkiem z cebulką.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3464
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 605
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3753
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 314
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 565
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3464
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 605
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3753
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 314
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 565
Składniki
Oczyszczone pieczarki kroimy w półplasterki Cebulę kroimy w kostkę. Na maśle podsmażamy cebulę, dodajemy pieczarki i smażymy do wyparowania soku. Dodajemy sól i pieprz oraz bułkę tartą. Mieszamy i jeszcze kilka minut smażymy.
Odstawiamy , studzimy a potem dodajemy zieloną pietruszkę.
Z podanych składników wyrabiamy elastyczne ciasto, wykrawamy krążki Na środek każdego krążka kładziemy 1 łyżeczkę farszu.
Pierogi zlepiamy i odkładamy na deseczkę.
Na wrzącą lekko wodę wkładamy pierogi i gdy zagotują się , gotujemy 2-3 minuty. Wyjmujemy i polewamy stopionymi skwareczkami z wędzonego boczku i cebuli. Smacznego!!!