Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi ze smażonymi w maśle pieczarkami, okraszone podsmażonym boczkiem z cebulką.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1208
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5734
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8796
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18309
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1208
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5734
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8796
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18309
Składniki
Oczyszczone pieczarki kroimy w półplasterki Cebulę kroimy w kostkę. Na maśle podsmażamy cebulę, dodajemy pieczarki i smażymy do wyparowania soku. Dodajemy sól i pieprz oraz bułkę tartą. Mieszamy i jeszcze kilka minut smażymy.
Odstawiamy , studzimy a potem dodajemy zieloną pietruszkę.
Z podanych składników wyrabiamy elastyczne ciasto, wykrawamy krążki Na środek każdego krążka kładziemy 1 łyżeczkę farszu.
Pierogi zlepiamy i odkładamy na deseczkę.
Na wrzącą lekko wodę wkładamy pierogi i gdy zagotują się , gotujemy 2-3 minuty. Wyjmujemy i polewamy stopionymi skwareczkami z wędzonego boczku i cebuli. Smacznego!!!