Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi ze smażonymi w maśle pieczarkami, okraszone podsmażonym boczkiem z cebulką.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 135
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37424
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 135
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37424
Składniki
Oczyszczone pieczarki kroimy w półplasterki Cebulę kroimy w kostkę. Na maśle podsmażamy cebulę, dodajemy pieczarki i smażymy do wyparowania soku. Dodajemy sól i pieprz oraz bułkę tartą. Mieszamy i jeszcze kilka minut smażymy.
Odstawiamy , studzimy a potem dodajemy zieloną pietruszkę.
Z podanych składników wyrabiamy elastyczne ciasto, wykrawamy krążki Na środek każdego krążka kładziemy 1 łyżeczkę farszu.
Pierogi zlepiamy i odkładamy na deseczkę.
Na wrzącą lekko wodę wkładamy pierogi i gdy zagotują się , gotujemy 2-3 minuty. Wyjmujemy i polewamy stopionymi skwareczkami z wędzonego boczku i cebuli. Smacznego!!!