Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z rabarbarem"
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37688
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3668
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 30
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37688
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3668
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 30
Składniki
Rabarbar umyć, osuszyć i obrać. Pokroić w nieduże kawałki. Mąkę przesiać na stolnicę, zagnieść z jajkami, solą, olejem i dwiema szklankami ciepłej wody. Rozwałkować, wykrajać szklanką kółka. Na każde kółko nałożyć porcję rabarbaru, oprószyć cukrem. Starannie zlepić brzegi. Gotować we wrzącej wodzie 5 minut od wypłynięcia. Wyjąć łyżką cedzakową, podawać ze śmietaną i cukrem.Źródło: Twoje Imperium