Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierogi z rabarbarem"
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 116
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 477
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1571
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 347
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 116
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 477
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1571
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 347
Składniki
Rabarbar umyć, osuszyć i obrać. Pokroić w nieduże kawałki. Mąkę przesiać na stolnicę, zagnieść z jajkami, solą, olejem i dwiema szklankami ciepłej wody. Rozwałkować, wykrajać szklanką kółka. Na każde kółko nałożyć porcję rabarbaru, oprószyć cukrem. Starannie zlepić brzegi. Gotować we wrzącej wodzie 5 minut od wypłynięcia. Wyjąć łyżką cedzakową, podawać ze śmietaną i cukrem.Źródło: Twoje Imperium