Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna koncepcja na słodki obiad :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10307
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5296
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12751
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4513
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10307
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5296
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12751
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4513
Składniki
Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy wodę, pół łyżeczki soli ,kakao.Wygniatamy ciasto. musi być sprężyste jak się będzie bardzo kleic podsypujemy mąką. przykrywamy i odstawiamy. Twarogi mielimy przez.maszynke lub rozgniatamy widelcem dodajemy cukier waniliowy, cukier puder , cukier i mieszamy masę. odstawiamy do lodówki na 15min. w tym czasie wałkujemy ciasto na pierogi. Gdy już mamy kółeczka nadziewamy je masą serową. Gotujemy w gorącej wodzie z odrobina soli do ich wyplyniecia. Można podawac z owocami czy polewami. Z podanych składników wychodzi ok. 22 szt. Smacznego :)