Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zasadzie, to nie powinienem jadać "takich rzeczy". Po przeanalizowaniu tego, co mogę, a czego nie mogę jeść, doszedłem do wniosku, że grozi mi śmierć głodowa. Lista na nie była długa i kręta. Właściwie łatwiej i szybciej było sporządzić tę, która jest na Tak. Po miesiącu, nazwijmy to dietą, stwierdziłem że będę jadł wszystko, tylko z umiarem. Od tego czasu, odpukać w niemalowane, nie miałem żadnego ataku związanego z moimi dolegliwościami. Wczoraj przyszedł moment lepienia pierogów ze szpinakiem oraz serem, które pomimo, że nie są to moje ulubione, musiałem zrobić. Chcica mnie jakaś nadeszła, więc są, a właściwie były. Tylko zdjęcie zostało oraz dla Was przepis, którym się podzielę. Arek Gie
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15611
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4688
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 363
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2881
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15611
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4688
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 363
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2881
Składniki
Na rozgrzanym maśle (1 łyżka), dusimy szpinak z posiekanym czosnkiem. Nadmiar wody odparowujemy, studzimy. Ser oraz szpinak mielimy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Do mąki wlewamy wodę z łyżką masła i wyrabiamy na jednolitą masę. Ciasto cienko rozwałkowujemy i wykrawamy, przy pomocy szklanki, koła. Na środek każdego układamy farsz i zlepiamy pierogi. Gotujemy w osolonym wrzątku przez 2-3 min od wypłynięcia na powierzchnię wody.