Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zasadzie to nie planowaliśmy robienia pierogów, ale jak tylko spróbowaliśmy sera korycińskiego z czarnuszką od Zarzeckich, to musieliśmy :P Dzięki Eko Bomba- ulubiony sklep ze zdrową żywnością, mogliśmy posmakować tego, niesamowitego sera. Na pewno jeszcze nie raz go użyjemy <3
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1298
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24797
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1298
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24797
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 80
Składniki
Ugotowane ziemniaki dokładnie łączymy z serem, najlepiej zrobić to przez maszynkę do mielenia mięsa, średnie oczka. Nie doprawiamy, ponieważ ser ma taki smak, że szkoda czymkolwiek go zaburzać. Przygotowujemy ciasto. We wrzątku roztapiamy masło, wlewamy do mąki i przy pomocy noża mieszamy. Kiedy lekko ostygnie, dłonią wyrabiamy ciasto na jednolitą masę. Ciasto cienko rozwałkowujemy, przy pomocy szklanki wycinamy koła. Na środek każdego umieszczamy farsz, zlepiamy ciasto. Gotujemy w osolonym wrzątku, 2 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Sos. Sałatę dusimy pod przykryciem na mleku. Dodajemy olej i siemię lniane. Blendujemy, do smaku doprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Podajemy z pierogami.