Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najsmaczniejsze są oczywiście odgrzewane :)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4070
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11160
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6408
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5429
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13392
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5162
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4070
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11160
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6408
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5429
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13392
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5162
Składniki
Soczewicę zalać zimną wodą i odstawić na noc. Następnie zemleć w maszynce. Na patelnię wlać olej i zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę, dodać soczewicę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć ok.10 min. Podczas smażenia należy podlewać soczewicę olejem, ponieważ bez oleju farsz będzie bardzo suchy. Mąkę przesiać, dodać szczyptę soli oraz stopioną margarynę. Stopniowo wlewać wodę zagniatając ciasto. Ciasto powinno być elastyczne. Rozwałkować na cienki placek. Na wykrojone krążki ciasta nakładać farsz i sklejać pierogi. Pierogi wrzucać do osolonej, gotującej się wody. Gotować ok.3 min. od wypłynięcia. Smacznego!