Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najsmaczniejsze są oczywiście odgrzewane :)
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6033
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 294
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6033
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 294
Składniki
Soczewicę zalać zimną wodą i odstawić na noc. Następnie zemleć w maszynce. Na patelnię wlać olej i zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę, dodać soczewicę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć ok.10 min. Podczas smażenia należy podlewać soczewicę olejem, ponieważ bez oleju farsz będzie bardzo suchy. Mąkę przesiać, dodać szczyptę soli oraz stopioną margarynę. Stopniowo wlewać wodę zagniatając ciasto. Ciasto powinno być elastyczne. Rozwałkować na cienki placek. Na wykrojone krążki ciasta nakładać farsz i sklejać pierogi. Pierogi wrzucać do osolonej, gotującej się wody. Gotować ok.3 min. od wypłynięcia. Smacznego!