Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najsmaczniejsze są oczywiście odgrzewane :)
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 59
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3613
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 131
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 861
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 59
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3613
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 131
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 861
Składniki
Soczewicę zalać zimną wodą i odstawić na noc. Następnie zemleć w maszynce. Na patelnię wlać olej i zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę, dodać soczewicę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć ok.10 min. Podczas smażenia należy podlewać soczewicę olejem, ponieważ bez oleju farsz będzie bardzo suchy. Mąkę przesiać, dodać szczyptę soli oraz stopioną margarynę. Stopniowo wlewać wodę zagniatając ciasto. Ciasto powinno być elastyczne. Rozwałkować na cienki placek. Na wykrojone krążki ciasta nakładać farsz i sklejać pierogi. Pierogi wrzucać do osolonej, gotującej się wody. Gotować ok.3 min. od wypłynięcia. Smacznego!