Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najsmaczniejsze są oczywiście odgrzewane :)
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1433
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1380
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1433
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1380
Składniki
Soczewicę zalać zimną wodą i odstawić na noc. Następnie zemleć w maszynce. Na patelnię wlać olej i zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę, dodać soczewicę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć ok.10 min. Podczas smażenia należy podlewać soczewicę olejem, ponieważ bez oleju farsz będzie bardzo suchy. Mąkę przesiać, dodać szczyptę soli oraz stopioną margarynę. Stopniowo wlewać wodę zagniatając ciasto. Ciasto powinno być elastyczne. Rozwałkować na cienki placek. Na wykrojone krążki ciasta nakładać farsz i sklejać pierogi. Pierogi wrzucać do osolonej, gotującej się wody. Gotować ok.3 min. od wypłynięcia. Smacznego!