Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wegetariańska wersja pierogów, pyszna
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1047
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 146
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2193
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4215
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1047
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 146
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2193
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4215
Składniki
1. soczewicę wypłukać, zalać gorącą wodą, gotować na małym ogniu, 2. cebulę i czosnek posiekać, podusić na oleju, dodać stare pieczarki i marchew, poddusić, doprawić sola i pieprzem, dodać do soczewicy, gotować do miękkości i odparowania płynu, doprawić do smaku ( jeśli farsz jest zbyt wodnisty można dodać łyżkę bułki tartej), wystudzić, 3. do mąki dodać jajko, sól, zarobić gorącą wodą, przykryć ściereczką, odstawić na godz, 4. ciasto rozwałkować, pokroić na kwadraty lub przy pomocy kubka wykrawać kółka, nakładać farsz, zlepiać pierogi, 5. zagotować wodę, osolić, na wrzątek wrzucać pierogi (gotować partiami), gotować 3-4 min na małym ogniu, po wypłynięciu, podawać z przysmażoną na maśle cebulka, smacznego