Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wegetariańska wersja pierogów, pyszna
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12512
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1411
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13519
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5704
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12512
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1411
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13519
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5704
Składniki
1. soczewicę wypłukać, zalać gorącą wodą, gotować na małym ogniu, 2. cebulę i czosnek posiekać, podusić na oleju, dodać stare pieczarki i marchew, poddusić, doprawić sola i pieprzem, dodać do soczewicy, gotować do miękkości i odparowania płynu, doprawić do smaku ( jeśli farsz jest zbyt wodnisty można dodać łyżkę bułki tartej), wystudzić, 3. do mąki dodać jajko, sól, zarobić gorącą wodą, przykryć ściereczką, odstawić na godz, 4. ciasto rozwałkować, pokroić na kwadraty lub przy pomocy kubka wykrawać kółka, nakładać farsz, zlepiać pierogi, 5. zagotować wodę, osolić, na wrzątek wrzucać pierogi (gotować partiami), gotować 3-4 min na małym ogniu, po wypłynięciu, podawać z przysmażoną na maśle cebulka, smacznego