Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wegetariańska wersja pierogów, pyszna
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5774
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8940
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8087
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5560
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5774
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8940
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8087
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5560
Składniki
1. soczewicę wypłukać, zalać gorącą wodą, gotować na małym ogniu, 2. cebulę i czosnek posiekać, podusić na oleju, dodać stare pieczarki i marchew, poddusić, doprawić sola i pieprzem, dodać do soczewicy, gotować do miękkości i odparowania płynu, doprawić do smaku ( jeśli farsz jest zbyt wodnisty można dodać łyżkę bułki tartej), wystudzić, 3. do mąki dodać jajko, sól, zarobić gorącą wodą, przykryć ściereczką, odstawić na godz, 4. ciasto rozwałkować, pokroić na kwadraty lub przy pomocy kubka wykrawać kółka, nakładać farsz, zlepiać pierogi, 5. zagotować wodę, osolić, na wrzątek wrzucać pierogi (gotować partiami), gotować 3-4 min na małym ogniu, po wypłynięciu, podawać z przysmażoną na maśle cebulka, smacznego