Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wegetariańska wersja pierogów, pyszna
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44592
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181926
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 168
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44592
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181926
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 168
Składniki
1. soczewicę wypłukać, zalać gorącą wodą, gotować na małym ogniu, 2. cebulę i czosnek posiekać, podusić na oleju, dodać stare pieczarki i marchew, poddusić, doprawić sola i pieprzem, dodać do soczewicy, gotować do miękkości i odparowania płynu, doprawić do smaku ( jeśli farsz jest zbyt wodnisty można dodać łyżkę bułki tartej), wystudzić, 3. do mąki dodać jajko, sól, zarobić gorącą wodą, przykryć ściereczką, odstawić na godz, 4. ciasto rozwałkować, pokroić na kwadraty lub przy pomocy kubka wykrawać kółka, nakładać farsz, zlepiać pierogi, 5. zagotować wodę, osolić, na wrzątek wrzucać pierogi (gotować partiami), gotować 3-4 min na małym ogniu, po wypłynięciu, podawać z przysmażoną na maśle cebulka, smacznego