Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wegetariańska wersja pierogów, pyszna
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1313
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420787
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1876
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1313
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420787
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1876
Składniki
1. soczewicę wypłukać, zalać gorącą wodą, gotować na małym ogniu, 2. cebulę i czosnek posiekać, podusić na oleju, dodać stare pieczarki i marchew, poddusić, doprawić sola i pieprzem, dodać do soczewicy, gotować do miękkości i odparowania płynu, doprawić do smaku ( jeśli farsz jest zbyt wodnisty można dodać łyżkę bułki tartej), wystudzić, 3. do mąki dodać jajko, sól, zarobić gorącą wodą, przykryć ściereczką, odstawić na godz, 4. ciasto rozwałkować, pokroić na kwadraty lub przy pomocy kubka wykrawać kółka, nakładać farsz, zlepiać pierogi, 5. zagotować wodę, osolić, na wrzątek wrzucać pierogi (gotować partiami), gotować 3-4 min na małym ogniu, po wypłynięciu, podawać z przysmażoną na maśle cebulka, smacznego